GTH

Golf Team Holland

Golf Team Holland is in 2005 opgericht om beginnende golfprofessionals te begeleiden aan het begin van hun professionele sportcarrière. Het team is een initiatief van de Nederlandse Golf Federatie in samenwerking met Van Lanschot Bankiers.

Opstap naar wereldtop

Voor veel getalenteerde golfers blijkt de overgang van amateur naar professional een grote stap. Er komt veel op de spelers af, waardoor ze zich niet optimaal kunnen focussen op het leveren van topprestaties. Golf Team Holland doet er alles aan om de overstap zo gemakkelijk mogelijk te maken. Goede begeleiding, waarbij aan alle randvoorwaarden is voldaan, is cruciaal om als golfer door te stoten van de nationale top naar de Europese of wereldtop.

'Golf Team Holland neemt veel voor mij uit handen, waardoor ik de komende drie jaar geen zorgen heb en me volledig kan focussen op golfen' - Anne van Dam

Inder de eerste

Golf Team Holland helpt spelers onder meer met hun planning en organisatie, het regelen van reizen, pr en communicatie, sponsorwerving en contractonderhandelingen. Inder van Weerelt was in 2005 de eerste speler die zich aansloot bij Golf Team Holland. Vervolgens werden onder anderen Joost Luiten, Wil Besseling, Jurrian van de Vaart, Tim Sluiter, Christel Boeljon en Dewi-Claire Schreefel lid van het talententeam. Begin 2015 bestaat Golf Team Holland uit twee talenten: Robin Kind is sinds 2012 aangesloten, Anne van Dam werd begin 2015 lid van het team.

Maximaal vijf jaar

Lidmaatschap is voorbehouden aan jonge, beloftevolle Nederlandse golfprofessionals en duurt maximaal vijf jaar. Daarna kunnen de spelers nog wel aangesloten blijven bij het managementbureau van Golf Team Holland. Ook andere Nederlandse golfprofessionals die al langer actief zijn als Tourspeler, kunnen zich hierbij aansluiten. In 2015 maken Christel Boeljon, Maarten Lafeber en Reinier Saxton gebruik van de managementactiviteiten van Golf Team Holland.

LINKS

www.golfteamholland.nl
www.facebook.com/Golfteamholland
www.twitter.com/GolfTeamHolland


  • Paginadatum 28 december 2014
  • Auteur Redactie GOLF.NL