arnout janmaat boek golf

Boek: Verhalen uit het Nederlands Golf Archief

Historicus Arnout Janmaat heeft historische golfverhalen verzameld in een bundel met de naam 'Verhalen uit het Nederlands Golf Archief'.

Arnout Janmaat (1980) is historicus, archivaris en schrijver, gespecialiseerd in sport- en familiegeschiedenis. Voor de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie adviseert hij golfclubs op het terrein van erfgoed en archieven.

In Verhalen uit het Nederlands Golf Archief zijn golfhistorische artikelen van zijn hand gebundeld. Sommige artikelen zijn ook verschenen op de Erfgoed-pagina's van GOLF.NL. De opgenomen stukken geven een mooi beeld van de geschiedenis van het spel dat in 1893 voor het eerst door leden uit de 'haute-volée' in georganiseerd verband werd gespeeld.

Voor het schrijven van de artikelen is gebruik gemaakt van informatie uit het Nederlands Golf Archief (archief.golf). Hierin is een ongekende hoeveelheid historische informatie over de geschiedenis van golf in Nederland verzameld en publiek toegankelijk gemaakt. Onderzoekers, golfers, schrijvers: iedereen kan gebruik maken van de grote variatie aan informatie in het Nederlands Golf Archief. Dit boek is een voorbeeld van de mogelijkheden die dit biedt.

Het 52 pagina's tellende boek is onder meer op bol.com te bestellen. ISBN-nummer voor bestellingen bij boekhandels: 9789402177190.

  • Paginadatum 4 oktober 2018