100 edities klm dutch open boek

Boek: 100 edities Dutch Open

Het boek "De 100 edities van het Dutch Open" laat in woord en prachtig beeld de geschiedenis zien van het Internationaal Open Golfkampioenschap van Nederland.

Ter gelegenheid van de 100ste editie van het Dutch Open, in september 2019 op The International, verscheen eerst een online magazine. Direct na het KLM Open, gewonnen door Sergio Garcia, is het boek De 100 edities van het Dutch Open verschenen. 

Het is een rijkelijk geïllustreerd koffietafelboek, geschreven door Gerard Louter en Jan Kees van der Velden, 128 pagina’s, geheel in kleur. De geschiedenis van het toernooi is opgesplitst in blokken van 10 jaar, vanaf het eerste Dutch Open in 1912 tot en met de laatste van september 2019. Deze historische lijn loopt als een rode draad door het boek en wordt onderbroken door thema’s die dieper uitgewerkt zijn (de vrijwilligers, de banen, de bekers, grote namen, holes-in-one, winnaars, Joost Luiten, Maarten Lafeber, Robbie van Erven Dorens, de toekomst). Hierdoor worden historische zwart/wit foto’s op een natuurlijke manier gemixt met kleurrijke foto’s uit een minder ver verleden.

Het boek is uitgegeven door B for Books en kost €32,50. Het ligt sinds eind september in de winkel en is ook te bestellen bij golfboeken.nl.

  • Paginadatum 20 oktober 2019