NGF

Gezocht: teammanager marketing, content en communicatie

De NGF en GOLF.NL hebben een vacature voor een teammanager marketing, content en communicatie, die full time aan de slag wil. Solliciteren graag voor 24 februari 2022.

Wil jij succesvol bouwen aan de populariteit van golf in Nederland? Kun jij je goed inleven in doelgroepen en de communicatiekanalen van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF) & GOLF.NL met zowel creatieve ideeën als redactionele keuzes laten uitgroeien tot onmisbare merken voor iedereen die zich voelt aangetrokken door de buitengewone beleving van golf? En ben jij als geen ander in staat een creatief team bestaande uit 13 specialisten (redacteuren, marketeers en communicatieprofessionals) te motiveren, structureren en aan te sturen? Lees dan snel verder.

Over ons

Steeds meer mensen ontdekken golf. Met meer dan 400.000 beoefenaars is het de vierde sport van Nederland en de aanwas van vrouwen en mannen in de leeftijdsgroep 25 tot 50 jaar wordt steeds groter. De komende jaren blijft het onze uitdaging die leeftijdsgroep en, meer specifiek, vrouwen aan te trekken. Met als doel dat de golfsport wordt verjongd en de man-vrouwverdeling in balans komt.

Hierin speelt de positionering van de golfsport een belangrijke rol: golf daagt je continu uit het beste in jezelf naar boven te halen. Dat doe je op fantastische plekken met familie, vrienden, collega’s maar ook in je eentje kun je er prima uit de voeten. De spanning van het spel, het samen sporten in de natuur en de sfeer op de banen en clubs maken golfen onweerstaanbaar. Golf: béter wordt het niet buiten!

Barst jij nu al van de inspiratie om met deze boodschap de golfsport te laten groeien? Dan zijn we op zoek naar jou!

De merken

GOLF.NL is het golf-lifestyleplatform voor (potentiële) golfers, NGF.nl het platform waarop we de 270 aangesloten golfclubs informeren en inspireren over de strategie en alles wat belangrijk is voor de golfsport.

Met deze twee merken, bestaande uit websites, nieuwsbrieven, sociale-media-kanalen, digitale magazines, de app GOLF.NL (310.000 downloads) én online diensten zoals Open Golfdagen, Golfstart en GOLFGO, ondersteunt de NGF haar leden en promoot ze zo veel en breed mogelijk de golfsport.

Over jou

Als Teammanager Marketing, Content & Communicatie ben je verantwoordelijk voor de inhoud en look & feel van het merk GOLF.NL en NGF. Je stuurt hiervoor het team aan (13 FTE) en regisseert alle mogelijke content om van bezoekers van beide platformen fans te maken. Door de content en campagnes aantrekkelijk in de markt te zetten, raken we de beoogde doelgroepen in het hart. Daarnaast monitor je alle visuele uitingen van het merk en bepaal je of deze aansluiten bij de visie, doelgroepen en ambities. Jij zorgt ervoor dat GOLF.NL de natuurlijke autoriteit is voor golfend Nederland. Om dat te ondersteunen ontwikkel je creatieve, onderscheidende en daardoor effectieve campagnes en content. Hiermee bouw je verder aan het merk.

Ook zorg je voor een succesvolle activatie van de merken van partners/sponsors, omdat ze bijdragen aan de beleving van de (potentiële) golfer en de aantrekkelijkheid van GOLF.NL en de NGF. De golfclubs en -banen weet je te voorzien van relevante informatie om gezamenlijk aan de strategie en positionering van golf te werken in Nederland.

Je rapporteert aan de Directeur Marketing en bent onderdeel van het MT. Je hebt tevens een korte lijn met de Directeur Sales & Events.

Wat wij verwachten van jou?

Als Teammanager Marketing, Content & Communicatie ben je verantwoordelijk voor de merkpositionering, de merkbekendheid en de inhoud van de merken van de NGF. Daarnaast zorg je voor de herkenbaarheid van de merken in alle visuele uitingen (online & offline). Je bewaakt de redactionele koers en de gebruikerstevredenheid en denkt na over de marketingstrategie, joint promotions en merkactivaties. Je vertaalt de NGF-strategie naar de activatie van golfers, potentiële golfers en van de golfclubs. Ook denk en beslis je mee over de dagelijkse redactionele producties en geef je richting aan de koers van GOLF.NL. Je hebt concrete ideeën hoe GOLF.NL aan de belangrijkste doelstellingen werkt:

 1. Verhogen van het aantal golfers in Nederland tussen 25-50 jaar.
 2. Focus op vrouwen.
 3. Hoog bereik van GOLF.NL binnen de beoogde doelgroepen.

De golfclubs van Nederland, want daar gebeurt het, weet je in het verhaal mee te nemen. Je hebt bovendien oog voor talent en de ontwikkelingsmogelijkheden van mensen.

In jouw functie ben je medeverantwoordelijk voor het opstellen van het afdelingsbudget. Daarbij valt NGF.nl onder jouw verantwoordelijkheid. Qua tijdsverdeling beslaat NGF.nl ongeveer 25 procent van je agenda.

Heb jij…

 • gevoel voor golf-lifestyle en oog voor detail?
 • sterke strategische, organisatorische en redactionele skills?
 • een sterke visie op merkpositionering?
 • een hbo+ werk- en denkniveau?
 • minimaal 5 jaar ervaring in een leidinggevende functie(s)?
 • ervaring met en ideeën over multimediale ontwikkeling?

Dan is deze baan iets voor jou! Geen idee is je te gek en je brengt ze zelf ook graag in.

Je werkomgeving

We werken vanuit dé ‘sporthub’ in Nederland, DeWeerelt van Sport in Utrecht, waar de NGF samen met de KNHB, Nevobo, het Watersportverbond en de NskiV is gehuisvest. De NGF biedt je een uitdagende positie in een ambitieuze en ondernemende organisatie.

Wat bieden wij jou?

 • Een jaarcontract, met de mogelijkheid tot verlenging.
 • Werken aan de toekomst van de NGF met veel ruimte voor eigen initiatief.
 • Inspirerende werkomgeving, DeWeerelt van Sport, met eigen sportfaciliteiten, restaurant en inspiratiesessies.
 • Marktconform salaris volgens CAO Sport, schaal 11 en bijbehorende arbeidsvoorwaarden (zoals een goede pensioenregeling).
 • Volop mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling, waaronder het volgen van trainingen/opleidingen.

Koninklijke Nederlandse Golf Federatie

De Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF) is opgericht in 1914. Er zijn ruim 420.000 golfers actief in Nederland die lid zijn bij de ruim 270 golfverenigingen. De NGF wil de golfsport in de breedste zin van het woord ontwikkelen en meer spelbeleving en spelplezier stimuleren bij elke golfspeler ongeacht niveau en ambitie. De NGF heeft circa 50 medewerkers en de directie bestaat uit drie personen: de Algemeen Directeur, Directeur Sales en Events en de Directeur Marketing.

Jouw reactie

Ben je enthousiast? Solliciteer dan direct. Mail je motivatie met cv uiterlijk op donderdag 24 februari 2022 naar Karlijn Waeijen: karlijn.waeijen@ngf.nl. Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij Danielle Wallet, Directeur Marketing: danielle.wallet@ngf.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

Lees meer over
NGF