Topgolf

Van Meijel kent beste start van trio

Geen Nederlandse uitschieters op de eerste dag van het Mallorca Golf Open. Lars van Meijel bracht het er van het drietal het beste vanaf, Joost Luiten en Darius van Driel weten wat ze morgen te doen staat.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Met name in de ochtend was het goed scoren op Golf Santa Ponsa, niet de in beste staat verkerende golfbaan van het European Tour-jaar. In windstille condities sloeg Lars van Meijel af voor wat voor hem een cruciale week gaat worden. De Brabander staat op het punt zijn tourkaart te verliezen en heeft dus koste wat het kost een topresultaat nodig. Na een eerste ronde met vier birdies en twee bogeys (-2) is dat nog altijd goed mogelijk, maar de komende dagen heeft hij nog een stuk meer nodig. Hij staat vooralsnog T40 op Mallorca.

Luiten level

Voor Joost Luiten zijn deze laatste weken van het seizoen belangrijk omdat hij van de partij wil zijn bij de grote finale in Dubai. Zijn start was op de tweede negen vanochtend niet denderend te noemen met twee bogeys. Vanaf zijn vierde hole wist de Bleiswijker echter foutenvrij te blijven en terug te komen naar de beginscore. 

Van Driel moet aan de bak

Darius van Driels achterstand is na 18 holes nog wat groter. Hij leverde na de turn twee slagen in en kwam binnen op +2. Het wordt morgen nog aanpoten om er ook in het weekend nog bij te zijn op Mallorca, al zou een gemiste cut waarschijnlijk niet desastreus zijn. Hoewel Van Driel verwacht dat dit het laatste toernooi is dat hij dit seizoen mag spelen, lijkt zijn speelrecht voor volgend seizoen met een 93ste plek wel veilig.

Winther -8

De leiding op Golf Santa Ponsa is voorlopig in handen van een 33-jarige Deen. Eventjes leek een 59 nog tot de mogelijkheden te behoren voor Jeff Winther, die uiteindelijk een 62 binnenbracht voor -8. Twee golfers zitten hem op de hielen, Niklas Lemke en Bryce Easton tekenden voor -7.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.