Topgolf

Luiten en Besseling blijven op de been

Voor het Nederlandse duo is dit weekend nog alles mogelijk in de Andalucia Masters. Wil Besseling en Joost Luiten staan na 36 holes op het lastige Valderrama in de top-30. In New York kan Anne van Dam in de Aramco Team Series nog geen hoofdrol opeisen.

Ook dag 2 van de Andalucia Masters werd geen birdiefestijn. Het was wederom werken voor iedere slag en zelfs de beste golfers hadden het zwaar (nummer 1 van de wereld Jon Rahm kwam niet eens in de buurt van de cut). Het stond Wil Besseling wel aan, zo zei hij in een interview tijdens de ronde. “Tot zover gaat het me hier goed af”, aldus de Noord-Hollander die hier vorig jaar derde werd en gisteren in de wind weer goed begon. “Daardoor moet je lange spel haarscherp zijn. Je moet niet onnodig agressief zijn en de plekken uitzoeken waar het wel kan.”

Uitglijders

Voor Besseling waren dat tot dan op zijn eerste negen (de backnine van Valderrama) de par-5’s. Op beide lange holes wist hij birdies te noteren, maar vlak voor de turn maakte hij ook een slordige drie-putt voor zijn tweede bogey. Maar hij had die woorden nog niet uitgesproken of hij incasseerde op zijn tweede negen ook een serie lelijke uitglijders - vier op een rij - die hij niet meer helemaal kon wegpoetsen. Daardoor zakte hij in rap tempo zo'n twintig plekken in het klassement.

Luiten ook nog niet kansloos

Met een ronde rond het ‘scoring average’ doe je op Valderrama nooit slechte zaken, zo zal ook Joost Luiten gedacht hebben. Hij won vandaag een aantal plekken, al hadden dat er nog een paar meer kunnen zijn. Hij begon de dag met twee birdies en maakte even later ook een eerste bogey, waarna hij solide golf bleef spelen met dertien opeenvolgende pars. De afsluitende bogey op 9 was zonde en kostte hem nog een aantal plekken, maar met ongeveer de dertigste plek is er voor Luiten in het weekend nog veel mogelijk op de baan waar hij al twee keer tweede werd.

De ronde van de dag kwam op naam van Laurie Canter. Het hele veld scoorde weliswaar iets lager dan gisteren, maar wat de 31-jarige Engelsman deed lukte verder niemand. Met een 65 (-6) meldde hij zich in de top van de ranglijst. De leiding heeft Canter echter niet in handen. Romain Langasque (-4) is morgen de te kloppen man. Even leek het erop dat Ryder Cup-speler Matt Fitzpatrick de leiding zou pakken, maar een dubbel bogey op de slothole voorkwam dat. In totaal staan slechts twaalf spelers onder par. Jon Rahm (+10) was een van de voorname slachtoffers vandaag en ook de Belgen Colsaerts, Pieters en Detry konden hun koffers pakken. Luiten en Besseling staan met +2 voor het toernooi in de top-30.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Anne in New York

Anne van Dam hoefde zich vandaag geen zorgen te maken om het al dan niet halen van een cut. Als captain hoopte ze vandaag 'Team Van Dam' omhoog te leiden en, als het even kon, ook individueel te klimmen in de Aramco Team Series. Dat laatste lukte niet echt. Ook met het team kwam er op de Glen Oaks Club in New York geen betere score op het bord dan gisteren. 

Leaderboard teams

Leaderboard individueel

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.