Topgolf

Huizing heeft goed slotakkoord nodig

Eén ronde voor het einde van het seizoen staat Daan Huizing net aan de verkeerde kant van de streep. Hij heeft op Mallorca nog een goede slotdag nodig om zich te verzekeren van die felbegeerde European Tour-kaart. Wil Besseling speelt nog altijd een bijrol in het Portugal Masters.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Sinds zijn overwinning in Ierland eind mei, stond Daan Huizing vrij comfortabel in de top-20 van de Road to Mallorca. Zichzelf al voortijdig verzekeren van promotie lukte echter niet en dus wordt het nog spannend in de finale van de Challenge Tour Grand Final. Vandaag wist de 31-jarige Nederlander in ieder geval wat plekken te klimmen op het leaderboard. Hij wisselde het een beetje af: dan twee birdies, dan weer twee bogeys en dat herhaalde hij later nog eens. Op de afsluitende par-5 wist hij alsnog onder par te duiken, voor zowel zijn ronde als het toernooi: -1. Die score levert Huizing 18 holes voor het eind de achttiende plek op. 

Verschillen nog altijd klein

Virtueel zakte Huizing wel af naar plek 21 van de ranking. Hij heeft dus nog een goed slot nodig, maar ook wat hulp van de concurrentie. Hoe het nu staat zou JC Ritchie, momenteel -7 en derde op Mallorca, namelijk een grote sprong maken naar plek 18 op de jaarranglijst. Zakt hij één plekje en blijft de situatie van Huizing hetzelfde, dan is onze landgenoot de Zuid-Afrikaan alweer voorbij. De kans is dus groot dat het spannend blijft tot het einde.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Portugal Masters

Met zijn status voor volgend European Tour-jaar hoeft Wil Besseling niet meer bezig te zijn. Hij wil het seizoen goed afsluiten en, als het even kan, nog deelname voor het Tour Championship afdwingen. De topnotering die hij daar nog voor nodig heeft, komt hoogstwaarschijnlijk niet deze week in Portugal. Vandaag liep de Westfries op de eerste negen van de Dom Pedro Victoria Golf Course met drie bogeys te veel averij op om later in de ronde nog goed te maken. Zelfs de eagle op 288 meter lange par-4 15de kon Besseling niet meer in de 'rode' cijfers brengen: +1. Op diezelfde score staat hij bij het ingaan van de slotdag T50 in de Algarve. 

Nummer vijf voor Pieters?

Op het moment van schrijven zijn de laatste flights nog in de baan. Thomas Pieters voert het veld aan op -15, met Matthieu Pavon (-14) en Lucas Bjerregaard (-13) op het vinkentouw. Het is alweer ruim twee jaar geleden dat de voormalig Ryder Cup-speler uit Antwerpen nog eens won op het hoogste niveau.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.