Topgolf

Weer 'halleluja' voor Higgo

Garrick Higgo is de naam. Met zijn tweede overwinning binnen ruim twee weken op de Canarische Eilanden is de Zuid-Afrikaan de man van het moment. In zijn schaduw werd Lars van Meijel 66ste.

Met een totaalscore van -27 over 72 holes stond er in het Canary Islands Championship geen maat op Garrick Higgo. De Zuid-Afrikaan, die twee weken terug grote indruk maakte met een zege in de Gran Canaria Lopesan Open, leek vandaag freewheelend naar een nieuwe triomf te golfen. Het zag er allemaal heel makkelijk uit bij de speler uit Johannesburg, die volgende week 22 jaar wordt. Na rondjes 66, 63 en 64 volgde vandaag weer een 64 alsof het niets was. Met als kers op de taart een hole-in-one op de par-3 zevende. 

 

Met zijn eindscore bleef Higgo slechts twee slagen verwijderd van het record dat zijn landgenoot Ernie Els in handen heeft: de laagste score op de European Tour (-29). De winnaar had maar liefst zes slagen voorsprong op de nummer twee, de Australiër Maverick Antcliffe.

 

De klad erin

Ver in de schaduw van Higgo speelde Lars van Meijel vandaag zijn laatste ronde. De Brabander maakte er in de eerste helft van de ronde het beste van met vijf birdies na tien holes. Daarna, niet voor het eerst dit seizoen, kwam er de klad in. Vier bogeys waarvan drie op de laatste drie holes, kunnen Van Meijel onmogelijk met een goed gevoel van de baan hebben doen stappen.

Eindstand

En verder...

Challenge Tour

In Zuid-Afrika deed Daan Huizing na een aantal toernooien op de European Tour weer eens mee aan een event van de Challenge Tour en dat deed hij zeker niet onverdienstelijk. Huizing begon de laatste 18 holes van de Dimension Data Pro-Am met drie slagen achterstand op de koppositie. Net als zijn flightgenoot Wilco Nienaber. Het verschil aan het einde van de dag: Nienaber stond met de trofee in handen na een ronde 65 én een play-off met de Zweed Henric Sturehed. Huizing had geen slechte slotronde (69) en die leverde hem op Fancourt een gedeelde vijfde plaats op.  'Het is belangrijk om top-5's te pakken met het oog op de ranking', aldus Huizing na het derde toernooi van de Challenge Tour in dit seizoen. 'Om dat deze week te doen met meer prijzengeld is een prima start.' Huizing verdiende met zijn vijfde plek een kleine 10.000 euro.

Eindstand

 

 

Lees meer over
European Tour Topgolf