Topgolf

Nederlanders bewegen verkeerde kant op

Op de hole-in-one van Joost Luiten op de openingsdag na, zal het Tenerife Open waarschijnlijk geen toernooi zijn dat de drie Nederlandse deelnemers nog lang bij gaat blijven. Bij het ingaan van de slotdag bevinden Luiten, Lars van Meijel en Darius van Driel zich allen in de achterhoede.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Joost Luiten wist na zijn ronde op vrijdag al dat het wel heel gek zou moeten lopen, wilde hij nog kansrijk zijn in het weekend op Golf Costa Adeje. De Bleiswijker kon niet meer dan één slag winnen, terwijl net als vorige week op Gran Canaria geldt dat je eigenlijk vier goede dagen nodig hebt om aanspraak te maken op de eindzege - of in ieder geval een paar exceptioneel lage rondes. Luiten was afgezakt naar het middenveld en moest op 'moving day' een nieuwe pas op de plaats maken. Hij incasseerde vier bogeys op zijn eerste tien holes, waarna hij wat terug begon te doen met drie opeenvolgende birdies op holes 11, 12 en 13. Daar bleef het bij voor de nummer 48 van de Europese ranglijst, die tekende voor een 72 (+1) en -6 totaal.

Van Meijel als enige in het 'rood'

Daarmee viel Luiten uit de top-50 en kwam hij op dezelfde score terecht als Lars van Meijel. Als enige van het Oranje-trio kon die een score onder par binnenbrengen, maar met een 70 (-1 ondanks een dubbel-bogey halverwege) moest ook de Brabander een aantal plekken prijsgeven. Darius van Driel sluit de rijen wat betreft de Nederlanders. Na een goede start met twee vroege birdies moest hij alleen nog maar inleveren, met name aan het einde met drie bogeys op rij. Na een teleurstellende 74 (+3) moet hij vanaf -2 al vroeg de baan in op de slotdag.

Von Dellinghausen krijgt gezelschap

Nicolai von Dellinghausen had na twee dagen golf op Tenerife een luxe marge van drie slagen bij elkaar gespeeld. Dat werden er zelfs even vijf, maar toen de 28-jarige Duitser op de green van 18 aanlegde voor birdie had hij op -17 al gezelschap gekregen van de Fin Kalle Samooja. Von Dellinghausen gaf de putt veel te veel snelheid mee, maar maakte de save hierna alsnog op knappe wijze. Zo begint hij in de laatste groep aan de slotronde, samen met Samooja en met Dean Burmester op één slag.

Leaderboard

Bizar 'wereldrecord'

Het productieteam van de European Tour heeft weer eens iets moois bedacht. Na onder meer boze golfers, de hole-in-one challenge en de 14 club challenge, ging het dit keer om een officieel Guinness World Record: een golfbal in een zo ver mogelijk rijdende auto slaan. Voor de meeste mensen zou het met een wedge in de handen al een lastige opgave zijn, laat staan met een driver. Aan Marcus Armitage was het de eer. Zou hij op een Engels vliegveld met hulp van een goede chauffeur het wereldrecord van 250 meter kunnen aanscherpen?