Nieuws

Terug naar flights van vier op de golfbaan

Vanaf 19 november is het weer mogelijk om met vier volwassenen in één flight op de golfbaan te spelen. Dat is goed nieuws voor de golfers. Wel blijft uiteraard de anderhalvemeterregel van kracht.

Vanaf 19 november mogen flights op de golfbaan weer uit vier personen bestaan. De semi-lockdown, die de regering op 3 november afkondigde, blijft van kracht maar sommige maatregelen worden versoepeld. Zo mag vanaf donderdag weer in groepen van vier volwassenen samen worden gesport, wel met anderhalve meter onderlinge afstand. De afgelopen weken was dat aantal teruggebracht tot twee. Voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar geldt deze restrictie (viertallen) niet. Het goede nieuws is dus dat we nog steeds mogen golfen, maar uiteraard geldt de gevraagde waakzaamheid ook voor golfers.

Routekaart

Golf is een sport die in coronatijd veilig kan worden beoefend, op minimaal anderhalve meter afstand van elkaar. Nu de overheid de diverse niveaus van waakzaamheid en maatregelen in kaart heeft gebracht, is er ook een vergelijkbare routekaart voor golfers. Door de versoepelingen gaan we wat de golfsport betreft terug naar niveau 4. Op deze routekaart voor golfers kun je heel overzichtelijk zien wat elk niveau voor de golfsport betekent. Wees verantwoord en houd je aan de regels en maatregelen.

Klik hier voor de routekaart voor verantwoord golfen

 

Tijd om te golfen!

Reserveer eenvoudig je starttijd via het nieuwe starttijden platform GOLFGO.

Boek hier je starttijd
Lees meer over
Banen Clubs