Nieuws

Routekaart voor verantwoord golfen

In navolging van de routekaart die de overheid heeft gemaakt, is er ook een speciale routekaart voor golfers in coronatijd. Vanaf woensdag 4 november (22.00 uur) geldt voor twee weken niveau 5.

Op dinsdag 3 november kondigde premier Mark Rutte verscherpte maatregelen af, die vandaag om 22.00 uur ingaan en tot en met 19 november (twee weken) van kracht blijven. Voor de golfers is er daardoor ook iets veranderd. Je mag nu alleen nog maar met tweetallen de baan in. Ook mogen clubwedstrijden, zonder deelname van golfers van andere clubs, worden georganiseerd, maar ook daarvoor geldt dat er maximaal twee spelers in een flight kunnen worden ingedeeld. Voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar geldt deze restrictie (tweetallen) niet. 

Het goede nieuws is dus dat we nog steeds mogen golfen, maar uiteraard geldt de gevraagde waakzaamheid ook voor golfers. Deze nieuwe gedeeltelijke lockdown duurt dus tot 19 november, daarna gaan we in principe weer terug naar de situatie waarin weer met vier golfers in een flight kan worden gespeeld.

Routekaart

Golf is een sport die in coronatijd veilig kan worden beoefend, op minimaal anderhalve meter afstand van elkaar. Nu de overheid de diverse niveaus van waakzaamheid en maatregelen in kaart heeft gebracht, is er ook een vergelijkbare routekaart voor golfers. Met de nu genomen extra maatregelen zitten we in een semi-lockdown (niveau 5). Op deze routekaart voor golfers kun je heel overzichtelijk zien wat elk niveau voor de golfsport betekent. Wees verantwoord en houd je aan de regels en maatregelen.

Klik hier voor de routekaart voor verantwoord golfen

 

Tijd om te golfen!

Reserveer eenvoudig je starttijd via het nieuwe starttijden platform GOLFGO.

Boek hier je starttijd
Lees meer over
Banen Clubs