Nieuws

Video: hoe golf je volgens het protocol?

De ban op golf is opgeheven, maar wie een rondje golft moet wel een strikt protocol naleven. Deze video geeft goed weer wat je kunt verwachten op de baan en waaraan je je moet houden.

De jeugd mocht een week eerder, maar nu kan ook iedereen ouder dan 18 jaar weer golfen. De clubs en golfbanen zijn uiteraard blij met het besluit van de overheid om buitensporten zonder contact weer toe te staan in coronatijd, maar uiteraard is voorzichtigheid geboden.

Hieronder zie je in de video hoe dat in zijn werk gaat: golfen volgens het protocol.

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn er nog veel maatregelen van kracht, ook op de golfbaan. Maar wie zich daaraan houdt, helpt mee om te bewijzen dat golf prima kan in een 1,5 meter samenleving.

Wat mag er niet en wel?

Wat mag er wel? Voor je golfronde mag je nog wel even inslaan op de driving range, maar na je ronde keer je direct huiswaarts. Let op: niet bij elke club zijn de regels voor het inslaan hetzelfde. Informeer voor de zekerheid voorfa bij je club of baan hoe het daar in zijn werk gaat.

Er mogen wel weer lessen en cursussen worden gegeven, met 'mitsen en maren' uiteraard. Het is belangrijk om alle aanwijzingen op de golfbaan op te volgen. De laatste updates, ook over het nieuwe gedrag op de baan, vind je hier. Het protocol voor sporten en het speciale golfprotocol kun je hier downloaden.

Lees meer over
Banen Clubs