Banen & Clubs

Golfen mag nog, maar met maximaal twee

Vanaf 15 december gelden er weer strengere regels op de golfbaan. Golfen mag nog, maar met maximaal twee volwassenen in één flight. Dat zal in elk geval tot en met 19 januari 2021 zo blijven.
Beeld: Ronald Speijer

Beeld: Ronald Speijer

Vanaf 15 december mag je nog steeds buiten sporten, maar mogen flights op de golfbaan uit niet meer dan twee personen bestaan als het volwassenen betreft. Daarbij geldt ook de anderhalve-meterregel. De lockdown, die premier Mark Rutte op 14 december vanuit het 'Torentje' aankondigde, wordt een stuk strenger. Voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar geldt deze restrictie (tweetallen) niet. Het goede nieuws is dus dat we nog steeds mogen golfen, maar uiteraard geldt de gevraagde waakzaamheid ook voor golfers.

9 holes

Als gevolg van deze maatregelen zullen veel clubs en banen overgaan op het boeken/reserveren van maximaal 9 holes per flight om op die manier nog zo veel mogelijk golfers in staat te stellen te kunnen spelen. Lessen, clinics kunnen doorgaan mits in groepjes van maximaal twee volwassenen. Voor kinderen tot 18 jaar is er nog altijd een uitzonderingspositie. Zij mogen in grotere groepen lessen/trainen/spelen. De maatregelen gelden in elk geval tot en met 19 januari 2021.

Corona routekaart golf
 

Routekaart

Golf is een sport die in coronatijd veilig kan worden beoefend, op minimaal anderhalve meter afstand van elkaar. Nu de overheid de diverse niveaus van waakzaamheid en maatregelen in kaart heeft gebracht, is er ook een vergelijkbare routekaart voor golfers. Door de strengere maatregelen zitten we wat de golfsport betreft nu in niveau 5. Op deze routekaart voor golfers kun je heel overzichtelijk zien wat elk niveau voor de golfsport betekent. Wees verantwoord en houd je aan de regels en maatregelen.

Klik hier voor de routekaart voor verantwoord golfen

 

Tijd om te golfen!

Reserveer eenvoudig je starttijd via het nieuwe starttijden platform GOLFGO.

Boek hier je starttijd
Lees meer over
Banen Clubs