Topgolf

Besseling in top-15, Luiten mist cut

Wil Besseling zakte iets weg maar staat er in Wales na 36 holes nog prima voor. Joost Luiten, Darius van Driel en Lars van Meijel misten de cut. Anne van Dam leverde in Schotland wat plaatsen in en een bewogen dag in het NK Strokeplay op Houtrak.

Wil Besseling begon de tweede ronde van de Celtic Classic op de gedeelde elfde plaats. Na de tweede ronde staat de Noord-Hollander gedeeld veertiende. Besseling speelde de eerste negen holes van The Twenty Ten Course van het Celtic Manor Resort met een birdie en een bogey in gelijk par. Op de tweede negen maakte hij twee birdies voor een keurige ronde in 69 (-2) slagen. Met zijn totaal van -6 heeft Besseling een achterstand van vijf slagen op leider Sam Horsfield.

MC Luiten

 

Joost Luiten begon de tweede ronde op een score van -1 en hij wist dus dat minimaal een ronde onder par nodig was om de cut te halen. De 34-jarige geboren Bleiswijker maakte vandaag dertien pars, vier birdies en een triple bogey op hole 6. Op de slothole had Luiten die na het US PGA maandag mat een flinke jetlag in Wales was gearriveerd, een putt van ongeveer anderhalve meter voor birdie, maar hij kreeg de bal niet in de hole en dat bleek uiteindelijk fataal. De winnaar van zes toernooien op de European Tour, waaronder het Wales Open in 2014 op deze baan, kwam binnen met een ronde onder par (-1), maar zijn totaal van level par was net een slag te veel om het weekend te halen.  

 

Lars van Meijel en Darius van Driel die een 10 liet noteren op de slothole misten met respectievelijk +8 en +9 heel ruim de cut.

 

Horsfield aan kop

 

Leider Sam Horsfield staat na een fraaie tweede ronde in 64 slagen op -11. De 23-jarige Engelsman won twee weken geleden het Hero Open, zijn eerste zege op de European Tour. Hij heeft in Wales een slag voorsprong op Thomas Pieters, de Belg die onlangs vader werd en zijn eerste toernooi in vijf maanden speelt. Landgenoot Thomas Detry is een van de spelers op twee slagen van Horsfield op de gedeelde derde plaats. 

Leaderboard

Van Dam levert in 

Anne van Dam moest vanochtend vroeg haar eerste ronde in het Ladies Scottish Open afmaken. Dat ging niet zoals gehoopt: op de resterende zes holes leverde ze in om voor een 72, +1, te tekenen. Een paar uur later begon ze aan de tweede ronde op de fraaie Renaissance Club in North Berwick. De beste Nederlandse golfster kwam in de buurt van een hole-in-one (zie onder), maakte meer dan genoeg birdies (6), maar zette er helaas net zoveel bogeys tegenover. Met een totaal van +1 halverwege het toernooi zakte Van Dam net uit de top-20. Aan de leiding in Schotland gaan de Spaanse Azahara Munoz en de Amerikaanse Stacy Lewis met -5.    

Leaderboard

NK Strokeplay

Onweer is er de oorzaak van dat de tweede ronde van het NK Strokeplay op Golfclub Houtrak bij de heren moest worden geannuleerd. De wedstrijdleiding kon na twee onderbrekingen niet anders besluiten dan de cut te bepalen op basis van de resultaten van de eerste ronde en het toernooi in te korten naar drie ronden. Zaterdagochtend wordt ronde 2 gespeeld, de derde en laatste ronde start vanaf 13.00 in de middag. Thom Hoetmer en Nordin van Tilburg gaan na de eerste 18 holes met -5 aan de leiding.

De dames konden hun tweede ronde gelukkig wel voltooien. Danique Stokmans (foto boven) speelde de ronde van de dag, 67 (-5) slagen. Met -4 na 36 holes deelt ze de eerste plaats met Daniëlle Modder die net als op dag 1 tekende voor een 70. Anouk Sohier en Hester Sicking delen de derde plaats op drie slagen van de twee leiders. Zaterdag spelen de dames ronde 3 en 4. 

Leaderboard mannen

Leaderboard vrouwen