Topgolf

Geen terreinwinst Luiten in Rome

In de derde ronde van het Italiaans Open heeft Joost Luiten de gehoopte sprong naar boven in het klassement niet weten te maken. Op de Olgiata Golf Club kwam de Nederlander niet verder dan een ronde gelijk par.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Na pars op de eerste drie holes van de parkbaan bij Rome, maakte Joost Luiten een mooi sprongetje in het klassement door op de 374 meter lange vierde hole zijn tweede slag in de hole te slaan voor een spectaculaire eagle. Luiten ging daardoor van -4 naar -6 maar op de lange zesde hole, een par-4 van 447, leverde de 33-jarige golfer een slag in. Een nieuwe bogey volgde op hole 10 en ook op de par-5 vijftiende, een van de makkelijkste holes van de baan, verloor de geboren Bleiswijker een slag. Op hole 17, een andere par-5, wist de zesvoudig winnaar op de Tour wel birdie te maken en na een par op de slothole tekende Luiten voor een ronde in 71 slagen, gelijk par. Met zijn totaal van -4 staat de beste golfer van Nederland na 54 holes gedeeld 23ste in het met zeven miljoen dollar gedoteerde Rolex Series-toernooi. 

Fitzpatrick als leider de slotdag in

Ook na moving day is de koppositie in handen van Matthew Fitzpatrick. De Engelsman, halverwege al leider, sloeg een keurige 68 voor een totaalscore van -13. Op de slotdag speelt hij samen met Kurt Kitayama uit de VS. Robert MacIntyre maakte met een fraaie 64 (-7, -11 voor het toernooi) de grootste beweging op het leaderboard. Ook Matt Wallace en Bernd Wiesberger (beiden -10) zijn morgen zeker niet kansloos, net als Søren Kjeldsen (-9).

Leaderboard