Topgolf

Van Dam stijgt na solide ronde

Anne van Dam heeft goede zaken gedaan in de tweede ronde van de LPGA Marathon Classic in Ohio. Ze hield haar kaart lange tijd knap schoon en bracht een solide 69 (-2) binnen. Dat is na twee rondes ook haar totaalscore.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Een dag eerder begon Anne van Dam niet bepaald best, maar dat deed ze vandaag wel. Ze startte de dag als nummer 59 op de tiende hole van de Highlands Meadows Golf Club, en zette met birdies op haar eerste twee holes al snel een opmars in. Toen ze op 15 ook nog een slag pakte, kon ze de top-20 plots ruiken - veel speelsters in de bovenste regionen van het leaderboard waren immers nog niet begonnen.

Na negen achtereenvolgende scores van par, moest Van Dam op 16 dan toch ook haar eerste slag inleveren. Opmerkelijk genoeg gebeurde dat voor de longhitter op een par-5. De Arnhemse liet zich door deze tegenvaller niet uit het veld slaan en finishte met twee nieuwe parren. Op het moment dat Van Dam voor haar score van -2 tekende, stond ze net buiten de top-30.

Leaderboard

Beeld: Golfsupport.nl
Tours

LPGA Tour

De LPGA Tour in de Verenigde Staten is het belangrijkste wedstrijdencircuit in vrouwengolf. Na Christel Boeljon en Dewi-Claire Schreefel kwalificeerde Anne van Dam zich eind 2018 als derde Nederlandse speelster ooit voor deze tour.
Lees meer
Beeld: Getty Images
Zelf Golfen

Hoe ver slaat de recreatiegolfer?

Hoe ver slaat de gemiddelde golfer? Data van het GPS-systeem Game Golf geven een antwoord op de vraag. Vergelijk jezelf met golfers in dezelfde handicap- en leeftijdscategorie.
Lees meer
Lees meer over
Topgolf Anne van Dam LPGA