NGF

Jouw NGF-pas in 2020: digitaal of plastic?

Sinds 2019 heeft elke golfer in Nederland een digitale NGF-pas. Voor 2020 hebben clubs de mogelijkheid om de fysieke plastic pas voor golfers 'uit' te zetten.
Beeld: NGF

Beeld: NGF

Golfclubs kunnen vanaf nu ervoor kiezen om al hun leden, of individuele leden, geen fysieke NGF-pas meer toe te sturen. De standaard keuze is op dit moment dat alle leden ook een fysieke pas krijgen, maar dit kan per lid (of voor alle leden) gewijzigd worden naar digitaal. 

Steeds meer digitaal

Steeds meer golfers gebruiken alleen hun digitale pas en halen hun fysieke pas niet meer op bij de golfclub. De unieke barcode en de QR-code op de digitale pas kunnen gebruikt worden voor het identificeren van gastspelers en voor kassasystemen. Een digitale pas heeft naast praktische voordelen natuurlijk ook een duurzaam voordeel: een digitale pas is minder belastend voor het milieu dan een plastic pas. 

Minder plastic, meer functies

Als je een NGF-lid bent heb je een digitale pas, die in de app GOLF.NL of het softwaresysteem van de club te zien is. Vanaf 1 januari krijg je in de app GOLF.NL automatisch je nieuwe digitale NGF-pas van 2020 te zien. Op je digitale pas zie je altijd je actuele handicap, die na elke ronde direct wordt aangepast. Ook zonder internet is de digitale NGF-pas zichtbaar in de app GOLF.NL.
Vind je het zonde dat er een plastic NGF-pas voor jou wordt gemaakt? Geef dan bij je club aan dat je geen plastic pas nodig hebt. 

Duurzaamheid

In het kader van duurzaamheid zet de NGF de digitalisering in 2020 voort zodat er steeds minder plastic pasjes gefabriceerd hoeven te worden. Als test hebben de leden van Stichting Golfsport (ruim 70.000 golfers) in 2019 alleen een digitale pas gekregen. Wie nog een plastic pas wilde hebben, kon deze aanvragen, maar nog geen 10 procent van de leden deed dat. Vind je het zonde dat er een plastic NGF-pas voor jou wordt gemaakt? Geef dan bij je club aan dat je geen plastic pas nodig hebt.

2021

Golfclubs kunnen vanaf 15 december 2019 in het clubsoftwaresysteem aangeven of leden voor 2020 alleen een digitale NGF-pas ontvangen. Vanaf 2021 is het precies andersom: als golfer ontvang je dan alleen nog een digitale NGF-pas, tenzij je bij je club aangeeft dat je ook een fysieke pas wilt ontvangen. 

Heb jij genoeg aan alleen een digitale pas?
Ja
Nee
Lees meer over
Handicap NGF