Van Dam vergroot haar voorsprong

22 september 2018 Redactie GOLF.NL
Anne van Dam gaat na ronde drie van het het Estralla Damm Ladies Open nog steeds aan de leiding en heeft een ruime voorsprong op de nummer twee.

Anne van Dam speelt al drie dagen ijzersterk op de par-71 baan van Golf Club de Terramar in Sitges. Op dag één en twee ging ze rond in 64 slagen (-7). Op dag twee pakte ze daarmee de leiding in Spanje. De nummer twee, Carmen Alonso uit Spanje, stond na 36 holes met -10 vier slagen achter.

Van Dam begon de derde dag met een eagle (bijna een albatros) op de par-5 eerste hole. Na 17 holes was ze zes onder voor de dag en was haar voorsprong op de Zweedse Caroline Hedwall, die 62 (!) maakte, vijf slagen. Met een par op de 18de voor een ronde 65 (-6) zal de Nederlandse dag vier beginnen met die comfortabele voorsprong van vijf slagen op Hedwall. Ashleigh Buhai uit Zuid-Afrika is derde met -14, zes slagen achter Van Dam, die tot nu toe maar één bogey heeft gemaakt. 

'Ik geef mezelf heel veel kansen en kijk met veel vertrouwen uit naar morgen', zegt de longhitter (video boven) die deze week met haar driver gemiddeld 298 yards (272 meter) slaat. Ze maakt niet alleen veel birdies maar redde zaterdag ook enkele keren haar par door goed kort werk. Vorige week in Evian heeft ze met haar coach aan haar short game gewerkt. Van Dam: 'Ik speel goed maar je weet nooit wat anderen gaan doen. Iemand kan morgen negen onder maken. Alles wat ik kan doen is mijn A-spel meenemen en zien wat er gebeurt.'

Het prijzengeld van het toernooi van de Ladies European Tour in Spanje bedraagt € 300.000. De 22-jarige golfster uit Arnhem heeft tot nu één toernooi gewonnen op de Ladies European Tour, het Xiamen Open in 2016. Vorige week speelde Van Dam ook goed. Ze eindigde toen gedeeld 37ste in het Evian Championship, een major.  

Op zondag start Van Dam om 11:15 uur. De vierde ronde wordt live uitgezonden op YouTube.

Leaderboard. Hoogtepunten dag drie:

Challenge Tour

Darius van Driel is op dag drie van het Hopps Open de Provence gezakt van de gedeelde 20ste naar de gedeelde 37ste plaats. Hij maakte 76 (+4) op Golf International de Pont Royal. Robbie van West ging rond in 73 slagen en is ook gedeeld 37ste. Jurrian van der Vaart (+1), Wil Besseling (+6) en Daan Huizing (+8) misten vrijdag de cut (-1) in Frankrijk. 

Leaderboard.

Lees meer over

Anne van Dam LET