Anne van Dam
Beeld: Tristan Jones/ Ladies European Tour

Van Dam (-14) aan kop in Spanje

21 september 2018 Redactie GOLF.NL
Na een uitstekende 64 (-7) op dag 1 ging Anne van Dam vrijdag op dag 2 van het Estralla Damm Ladies Open rustig door met nog een foutloze 64.

De beste speelster van Nederland weet haar weg goed te vinden op de par-71 van Golf Club de Terramar in Sitges. Van de 36 holes die ze speelde mocht ze 15 keer een birdie op haar kaart schrijven. Ze gaat daarmee ruim aan de leiding halverwege het toernooi in Spanje. De nummer twee, Carmen Alonso uit Spanje, staat met -10 vier slagen achter.

De zeven birdies die Van Dam op vrijdag noteerde kwamen op hole 2, 6, 7, 8, 10, 14 en 18 om met -14 aan de leiding te gaan. Op donderdag moest de Nederlandse naast acht birdies nog een bogey noteren maar op vrijdag bleef de professional foutloos. 

Anne van Dam reageert voor de camera van de Ladies European Tour:


Van Dam gaat dankzij haar spectaculaire spel als leidster het weekend in gaat van het met met € 300.000 gedoteerde 72-holes toernooi van de Ladies European Tour.

Vorige week haalde Van Dam knap de cut in het Evian Championship. In die major eindigde ze op de gedeelde 37ste plaats. De golfster uit Arnhem heeft één toernooi gewonnen op de Ladies European Tour, het Xiamen Open in 2016. 

De derde en vierde ronde worden uitgezonden op YouTube.

Leaderboard. Beelden van dag twee:

Interview Anne van Dam.

Challenge Tour

Darius van Driel blijft na 36 holes de beste Nederlander in het Hopps Open de Provence op Golf International de Pont Royal. Na rondes in 68 en 71 slagen staat hij met een totaal van -5 gedeeld 20ste. 

Robbie van West kwam na een 74 (+2) in de openingsronde sterk terug op vrijdag met een tweede ronde in 68 (-4) slagen en een flinke stijging in het klassement. De Nederlander staat met een totaal van -2 gedeeld 34ste.

Jurrian van der Vaart (+1), Wil Besseling (+6) en Daan Huizing (+8) hebben de cut (-1) gemist in Frankrijk. Matt Ford gaat met -15 aan de leiding.

Leaderboard.

Lees meer over

Anne van Dam LET