Anne van Dam
Beeld: LET

Van Dam opent sterk (2e) in Spanje

20 september 2018 Redactie GOLF.NL
Anne van Dam staat na een prachtige ronde in 64 slagen tweede in het Estrella Damm Ladies Open, een toernooi van de Ladies European Tour in Spanje.

Op de par-71 baan van Golf Club de Terramar maakte Anne van Dam in de eerste ronde acht birdies en een enkele bogey. Met haar score van -7 ging de beste golfster van Nederland na de ochtendronde met drie slagen voorsprong aan de leiding in het met € 300.000 gedoteerde 72-holes toernooi van de Ladies European Tour. 'Ik speelde gewoon heel solide vandaag', aldus Van Dam. 'Ik miste in de hele ronde maar één fairway en ik sloeg mijn ijzers ook erg goed goed. Dan wordt het natuurlijk makkelijk spelen en kun je laag scoren.'

Dat deed Celine Herbin in de middag nog beter dan Van Dam. De Franse golfster tekende voor een geweldige -9. Achter Van Dam die alleen tweede is met -7 staat de Schotse Carly Booth op -6 op plaats drie.   

Vorige week haalde Van Dam knap de cut in het Evian Championship. In die major eindigde ze op de gedeelde 37ste plaats. De golfster uit Arnhem heeft één toernooi gewonnen op de Ladies European Tour, het Xiamen Open in 2016. 

Leaderboard.

Interview Anne van Dam.

Challenge Tour

Darius van Driel is de beste Nederlander na de eerste ronde van het Hopps Open de Provence op Golf International de Pont Royal. Na een ronde 68 is hij gedeeld tiende. Jurrian van der Vaart is gedeeld 19de, Robbie van West gedeeld 90ste, Wil Besseling gedeeld 109de en Daan Huizing gedeeld 116de.

Op het toernooi in Spanje werd een minuut stilte gehouden voor de 22-jarige amateur Celia Barquín Arozamena die afgelopen week op een golfbaan in Iowa om het leven is gebracht. Het betreft vermoedelijk een roofmoord.

Lees meer over

Anne van Dam LET