Beeld: Koen Suyk

(Golf)gek gemaakt: Remco & Miranda

19 september 2018 Redactie GOLF.NL
Remco is helemaal gek van golf, collega Miranda is sceptisch en kan maar moeilijk geloven dat je moe van golfen wordt. Totdat Remco haar uitdaagt op de drivingrange...

Remco Hoveling (38, hcp 17) & Miranda van Leeuwaarden (38, hcp 27,6)

Marktplaats! Dat roept Miranda in haar eerste golfjaar meer dan eens om haar frustratie over haar spel te uiten. “Ik meende dat bloedserieus. Ik heb echt een paar keer op het punt gestaan om mijn golfset op Marktplaats te zetten en er een punt achter te zetten. Maar Remco heeft me keer op keer gemotiveerd om door te gaan.” P&O-manager Miranda en projectmanager Remco leren elkaar kennen op het werk. Er is meteen een klik en ze gebruiken elkaar veelvuldig als klankbord. Remco: “We hebben in die tijd heel veel rondjes buiten gelopen, om dingen te bespreken en naast elkaar te leggen. En ook nu, in de baan, vragen we elkaar om feedback.” Miranda: “Ik zie het meteen aan Remco’s spel als hem iets dwarszit. Dan hebben we het daarover tijdens het golfen. Dat werkt voor ons.” 

Moe van golfen?

De mooie (golf)vriendschap ontstaat in 2014. Remco wordt vaak door klanten uitgenodigd om te golfen en op een dag gaat hij daarop in. “In het begin noemde ik golf het sla-en-zoek-spel. Maar ik wil altijd voor de volle honderd procent presteren dus het ging snel beter. Nu zit ik met de driver boven de tweehonderd meter en die driver is dan ook veruit mijn favoriete club. Ik hou staatjes bij van mijn longest drives; het record is nu 280 meter.” Fanatiek golfer dus in no time, die op het werk het ene golfverhaal na het andere

Ik zie het meteen aan Remco’s spel als hem iets dwarszit

vertelt. Miranda is sceptisch. Moe van golfen? Hoe kun je daar nu moe van worden? Je hangt toch maar gewoon wat op zo’n baan?! “Op een gegeven moment had hij genoeg van mijn opmerkingen en daagde me uit. We gingen naar de drivingrange en ik mocht die pas verlaten als ik een emmertje ballen had weggeslagen. Dat hij het emmertje extra vol had gedaan, wist ik niet. Daar kwam ik pas achter toen ik mijn GVB ging halen.” Miranda’s echtgenoot Nick wil al langer leren golfen en is blij dat ze de sport met z’n tweeën kunnen oppakken. Of eigenlijk met z’n drieën. “In 2016 bezochten mijn man en ik het KLM Open op The Dutch. Ik wilde dolgraag die baan eens spelen, mij leek dat onmogelijk. Maar Remco regelt dat soort dingen. Al in oktober stonden wij op The Dutch, en ook tussen mijn man en Remco bleek het te klikken.” Miranda moet sindsdien opboksen tegen twee mannen. “Die kerels slaan een paar honderd meter vanaf de tee... Ik accepteer dat ik dat in twee keer doe en ik verlaag mijn handicap op mijn manier. En dat lukt aardig. Mijn volgende doel is handicap 24. Mijn man heeft handicap 22 en wil richting de 20.” 

Bombarie in de baan 

Golfambassadeur Remco is er niet in geslaagd zijn vrouw golfgek te maken. “Dat gaat niet lukken. Maar ze vindt het fijn dat ik vrijwel altijd enthousiast van de baan kom. Ook als het niet goed is gegaan. En soms loopt ze mee, zoals afgelopen voorjaar toen we met z’n vieren een golftripje in België hadden geboekt.” Het drietal, allen ANWB Golf-lid, speelt vast op zondagochtend, op verschillende banen om steeds nieuwe uitdagingen op te zoeken. Ook doen ze mee met wedstrijden waarbij Remco vaak in de prijzen valt. Miranda: “We maken filmpjes, bekijken elkaars slagen en geven tips. Zo motiveren we elkaar.” Hoe fanatiek dit misschien ook klinkt, saai is een ronde golf nooit. Remco: “Er is bij ons altijd bombarie. Als we slaan, is het stil maar verder maken we best wat lawaai. Soms te veel als ik andere golfers moet geloven... Dan houden we ons in, maar we doen het toch echt voor onze lol. Als ik een mooie putt maak, sta ik te springen op de green.”

Lees meer over

Interviews