Van Dam speelt major in Evian; Challenge Tour in Kazachstan
Beeld: Golfsupport.nl

Van Dam in top-30; Besseling stijgt

15 september 2018 Redactie GOLF.NL
Anne van Dam staat na de derde ronde in de top-30 van het Evian Championship, de laatste major van het jaar. Wil Besseling blijft op de gedeeld 32ste plek de beste Nederlander in Kazachstan.

Anne van Dam in top-30 in Evian Championshp

Anne van Dam begon het vijfde en laatste major van het jaar donderdag met een ronde 72 (+1) voor een 41ste plek. De Arnhemse speelde op vrijdag ook een goede ronde: 70 (-1) voor een 36ste plaats. Op moving day zette ze de stijgende lijn door. Niet minder dan zes birdies stonden er op de kaart van de Nederlandse professional. Met -3 voor de dag na staat ze met nog 18 te spelen gedeeld 28ste.

De leiding is in handen van Amy Olson (-14) die twee slagen voorsprong heeft op Sei Young Kim (-12). Georgia Hall, de Engelse winnares van het Brits Open, staat gedeeld 4de met -9. 

Voor Van Dam is het toernooi in Evian-les-Bains het derde major van 2018. In het US Open en het Women's British Open miste ze de cut. Het Evian Championship is met afstand de jongste, een major sinds 2013. Vorig jaar in Evian miste Van Dam met 80-73 (+11) ruim het weekend. 

Leaderboard

Interview Anne van Dam

Challenge Tour Kazachstan

Wil Besseling steeg op dag 3 van het Kazachstan Open naar de gedeeld 32ste plek. Met opnieuw een ronde 68 (-4) op de baan van het Zhailjau Golf Resort staat Besseling nu op een totaal van -8. De zege is praktisch onmogelijk - met -20 gaat Sean Crocker aan de leiding - maar een goede cheque zit er zeker in voor de Nederlander, die 38ste staat op de jaarranglijst.

Daan Huizing, de andere Nederlander die in Almaty de cut haalde schoot weinig op met een ronde level par. Huizing zakte een plaats naar de gedeeld 58ste plaats.

Lars van Meijel en Darius van Driel misten vrijdag de cut. Het Kazakhstan Open is met 450 duizend euro in de prijzenpot een zeer belangrijk toernooi voor de Nederlandse Challenge Tour spelers. Na deze week staan er inclusief de Grand Final in Ras al Khaimah nog vijf toernooien op de kalender. Spelers in de top-15 van de jaarranglijst na de finale krijgen een kaart voor de European Tour. 

Leaderboard

Hoogtepunten dag 2:

Topgolf Nationaal
Sensationele drives van Aydan Verdonk

Lees meer over

Challenge Tour LET LPGA