Van Dam speelt major in Evian; Challenge Tour in Kazachstan
Beeld: Golfsupport.nl

Van Dam in top-50; Besseling 76ste in Kazachstan

13 september 2018 Redactie GOLF.NL
Anne van Dam is het laatste major van het jaar begonnen met een 72 (+1). Halverwege dag 1 staat ze rond de 50ste plaats. De Nederlandse Challenge Tour spelers in Kazachstan kenden een langzame start. Wil Besseling is na dag 1 met een 76ste plek de beste Nederlander.

Anne van Dam in The Evian Championshp

Anne van Dam is het vijfde en laatste major van het jaar begonnen met een ronde 72 (+1). De Arnhemse noteerde vier bogeys en drie birdies op de fraaie maar lastige baan van Evian Resort Golf Club. Van Dam was lang op weg naar een ronde level par: na vijf parren op rij begon ze de 18de op level par, maar een laatste bogey op de par-4 betekende alsnog een ronde boven par. 

Carlota Ciganda gaat aan de leiding met -6. Met +1 staat Van dam op de gedeeld 41ste plaats.

Voor Van Dam is het toernooi in Evian-les-Bains het derde major. In het US Open en het Women's British Open miste ze de cut. Het Evian Championship is met afstand de jongste, een major sinds 2013. Vorig jaar in Evian miste Van Dam met 80-73 (+11) kansloos het weekend. 

Leaderboard

Interview Anne van Dam

Challenge Tour Kazachstan

Vier Nederlanders staan in deze KLM Open week (klik hier voor het al het nieuws over de 99ste editie op The Dutch) niet in Spijk maar in Kazachstan op de tee. Daan Huizing, Wil Besseling, Darius van Driel en Lars van Meijel starten in het Kazakhstan Open, met 450 duizend euro in de prijzenpot een zeer belangrijk toernooi voor de Nederlandse Challenge Tour spelers. 

Wil Besseling is de beste Nederlander in het klassement na dag 1. De professional stond +4 na 14 holes maar eindigde zeer sterk met vier birdies voor een ronde level par. Hij staat daarmee op de 76ste plaats, in de buurt van de cut-line.

Huizing en Van Driel hadden allebei 73 (+1) slagen nodig op het Zhailjau Golf Resort en staan net in de top 100.  Lars van Meijel (+4) staat verder in de achterhoede op de gedeeld 120ste plek. De leiding is in handen van de Duitser Moritz Lampert (-7). 

Huizing (22ste), Besseling (38ste), Van Driel (43ste) en Van Meijel (129ste) zijn in Almaty om een grote slag te slaan richting de top-15 van de jaarranglijst die nodig is voor promotie naar de European Tour. Na het Kazachstan Open staan er inclusief de Grand Final in Ras al Khaimah nog vijf toernooien op de kalender.

Leaderboard

Q School European Tour - Fleesensee

Jeroen Krietemeijer is de enige Nederlander die deze week begonnen is aan Stage One van Q School voor de European Tour. Op de eerste twee dagen op G&CC Fleesensee noteerde Krietemeijer een 77 voor een totaal van +10 na 36 holes. Op dag 3 op vrijdag verbeterde hij zich flink met een 71 (-1), maar met een totaal van +9 mist de 25-jarige speler alsnog ruim de cut, die op +1 lag. 

Er zijn deze weken acht First Stage toernooien. Wie First en vervolgens Second Stage overleeft mag meedoen aan de Final, 10 – 15 november op Lumine in Spanje.

Leaderboard

Topgolf Nationaal
Sensationele drives van Aydan Verdonk

Lees meer over

Challenge Tour LET LPGA