Rose nummer 1 van de wereld

11 september 2018 Redactie GOLF.NL
Justin Rose eindigde maandag als tweede in het BMW Championship van de PGA Tour. Dat was goed genoeg om de nieuwe nummer 1 van de wereld te worden.

PGA Tour

Het BMW Championship kon door regen op zondag pas op maandag voltooid worden. Justin Rose, de leider na ronde drie, eindigde gelijk met Keegan Bradley. De Engelsman verloor de play-off van de Amerikaan, maar door de tweede plaats in de FedEx Cup-wedstrijd is de 38-jarige Rose op de wereldranglijst gestegen van de vierde naar de eerste plaats.

Rose, de eerste olympische kampioen sinds golf weer een olympische sport is, is sinds de invoering van de world rankings in 1986 de 22ste speler die de eerste plaats bereikt. Na Nick Faldo, Luke Donald en Lee Westwood is hij de vierde speler uit Engeland die de nummer-1 plaats heeft gehaald. Rose, die over twee weken in de Ryder Cup speelt, lost de Amerikaan Dustin Johnson af; DJ werd gedeeld 24ste in het BMW Championship en is nu nummer twee van de wereld. De Amerikaan Brooks Koepka staat op de derde plaats.

De top-30 van de FedEx Cup Rankings na het BMW Championship heeft zich geplaatst voor het vierde en laatste FedEx Cup Playoffs-toernooi, het Tour Championship. Deze finale wordt gespeeld van 20 tot 23 september. Ook Tiger Woods staat in deze top 20. Woods werd maandag gedeeld zesde in het BMW Championship in Pennsylvania. Op de wereldranglijst is Tiger gestegen van de 26ste naar de 21ste plaats.

Eindstand BMW Championship

European Tour

Matthew Fitzpatrick won afgelopen zondag voor het tweede jaar op rij de Omega European Masters. De Engelsman won op Crans-sur-Sierre GC een play-off met de Deen Lucas Bjerregaard. Fitzpatrick is op de wereldranglijst van de 44ste naar de 38ste plaats geklommen en in de Race to Dubai is hij naar de 13de plaats gestegen. Joost Luiten is nummer 53 op deze ranglijst.

Eindstand Omega Masters. Beelden van de slotronde:

Loading the player...

De Nederlanders in de top 1000 van de wereldranglijst

Joost Luiten kan door zijn polsoperatie nog steeds niet spelen. Hij is uit de top 100 van de wereldranglijst gevallen (van plaats 97 naar 103) Reinier Saxton werd afgelopen week gedeeld 50ste in de Bridgestone Challenge, een wedstrijd van de Challenge Tour. Jurrian van der Vaart werd gedeeld 58ste. Lars van Meijel en Robbie van West misten de cut.