wk golf in ierland nationaal open en anne van dam
Van Dam, Ji & Hoogeboom

Van Dam in top 5, Oranje 25ste

7 september 2018 Redactie GOLF.NL
Het laatste nieuws over Oranje op het WK in Ierland, Anne van Dam in Frankrijk, het Nationaal Open en meer.

Eisenhower Trophy (WK Amateurs)

Nederland beleefde een prima derde dag in het WK op Carton House nabij Dublin. Op de Montgomerie Course was Jerry Ji wederom de sterkste van het Nederlandse drietal. De 18-jarige speler van de Noordwijkse tekende voor een 68 (-4). Nordin van Tilburg, ook pas 18, wist met een prima 70 (-2) ook een score onder par binnen te brengen. Stan Kraai beleefde met een 77 (+5) opnieuw een moeizame dag maar zijn score kon worden weggestreept. 

Na drie van de vier ronden staat Nederland op de 25ste plaats met een teamscore van -10. Hayo Bensdorp, samen met Taco Remkes coach van het team, sprak van een goede dag. 'Jerry maakte gisteren op dezelfde baan -3 en vandaag verbetert hij zich met een slag, dat is gewoon heel knap. Nordin zie je echt groeien in het toernooi, mooi om te zien. Stan heeft het moeilijker, de vorm is er deze week niet en dat is heel jammer want we weten waar hij normaal gesproken toe in staat is.' 

Zaterdag speelt Nederland de laatste ronde op de O'Meara Course. Bensdorp: 'Dat is de makkelijkere van de twee banen, een stuk korter dan de Montgomerie, de lage scores worden deze week op O'Meara gemaakt. Hopelijk gaat ons dat ook lukken en kunnen we dit WK in ieder geval in de top-20 eindigen.'

In het individuele klassement is Jerry Ji met -9 de beste Nederlander. Hij is gedeeld 22ste. Nieuw-Zeeland gaat aan de leiding in het WK met -30. De individuele leiders staan op -16.

Team Leaderboard / individueel Leaderboard

Over het WK

Er doen dit jaar 72 landen mee aan het WK. De teams bestaan uit drie spelers die ieder vier dagen 18 holes strokeplay spelen, twee ronden op de Montgomerie Course en twee op de O’Meara Course van Carton House. Elke dag mag de slechtste score van de drie worden geschrapt. In 2006 leverde Nederland met Joost Luiten, Wil Besseling en Tim Sluiter een historische prestatie door het WK dat in Zuid-Afrika werd gespeeld te winnen. In het laatste WK, in 2016 in Mexico, eindigde Nederland met Lars van Meijel, Vince van Veen en Rowin Caron op de gedeelde 29ste plaats. 

Het WK, georganiseerd door de International Golf Federation, wordt om de twee jaar gespeeld, afwisselend in drie geografische zones: Azië-Pacific, Amerika of Europa-Afrika. Klik hier voor een uitgebreide voorbeschouwing: Oranje met jong team in WKAfgelopen week eindigde Nederland in het WK voor vrouwen op Carton House op de gedeelde 23ste plaats (klik hier). 

Anne van Dam in Frankrijk

Anne van Dam speelde zich in de tweede ronde van het Lacoste Ladies Open de France naar de top 5 van het leaderboard. Van Dam, gedeeld 13de na een eerste ronde 69, deed het op vrijdag met een ronde 67 (-4) op Golf du Medoc nog twee slagen beter. Ze maakte op de tweede dag vijf birdies en een bogey en steeg naar de gedeelde vierde plaats.

'Ik was gisteren iets beter van de tee, maar vandaag waren mijn approaches naar de green wat beter', aldus Van Dam die zegt op Golf du Medoc voordeel te hebben van haar lange drives. 'Ik kan op bepaalde holes over bunkers en water, heb daardoor meer korte ijzers naar binnen dan de meeste andere speelsters. Ik putt al twee dagen heel goed, of ik dit weekend mee kan doen om de winst zal afhangen van mijn approaches. Als die nog iets scherper worden dan kan het heel leuk worden.'

Van Dam staat met -6 na 36 holes maar twee slagen achter op de leiders, Nicole Garcia en Nanna Koerstz Madsen.

Leaderboard

ELTK Senioren

De dames senioren van de NGF verloren donderdag op Golf du Mont Garni in België van Spanje (4-1). Daardoor kon Oranje geen medaille meer winnen op het ELTK. Nederland speelde vrijdag om plaats 5 tot en met 8 tegen Engeland. De partij werd met 4-1 verloren en het enige punt kwam van Tita McCart. Oranje zal nu op zaterdag strijden om plaats zeven en acht. De tegenstander op zaterdag is Ierland.

De heren senioren van Oranje spelen op Diamond Country Club in Oostenrijk. Oranje miste de kwalificatie voor Flight A en B. In Flight C wonnen ze vrijdag met 4-1 van Slowakije. Op zaterdag zal het team tegen Luxemburg spelen.

Leaderboard heren / leaderboard dames.

Nationaal Open op De Hoge Kleij

Bij de dames gaat Mayka Hoogeboom na drie ronden nog steeds aan de leiding. Met 73, 69 en 74 slagen op GC De Hoge Kleij is haar totaal +1. Pasqualle Coffa is tweede met vijf boven par, Romy Meekers derde met +6 en Zhen Bontan vierde met +7.

Bij de heren delen professional Evanildo Silva dos Santos en amateur Koen Kouwenaar de leiding. Na 54 holes staan beide mannen op een totaal van -1. Gedeeld derde op twee slagen achterstand zijn Mark Reynolds en Fernand Osther. Zaterdag wordt op De Hoge Kleij de laatste ronde gespeeld. Publiek is zeer welkom en de toegang is gratis. 

Leaderboard dames / leaderboard heren

Bridgestone Challenge, Challenge Tour

Robbie van West (level par) en Lars van Meijel (+3) hebben de cut gemist in de wedstrijd op Luton Hoo Hotel, Golf & Spa. Reinier Saxton en Jurrian van der Vaart zijn nog in de baan. Jurrian van der Vaart haalde de cut op de slag. Reinier Saxton zakte met een ronde 72 26 plaatsen en is nu gedeeld 40ste. 

Leaderboard.

Topgolf Nationaal
Sensationele drives van Aydan Verdonk