Matthew Fitzpatrick
Beeld: Getty Images

26ste plaats voor Van Driel in Frankrijk

2 september 2018 Redactie GOLF.NL
Darius van Driel is op een keurige 26ste plaats geΓ«indigd in het Cordon Golf Open. Robbie van West staat 47ste in het eindklassement van het Challenge Tour toernooi.

Zowel Van Driel als Van West noteerde op de laatste dag een 72 (+2) om meer dan tien plaatsen in het klassement prijs te geven. 

Van Driel, die de dag als gedeeld 12de begon, noteerde vier birdies en zes bogeys voor een totaal van -4 na 72 holes. Van West noteerde twee bogeys en geen birdies voor een eindscore van 280 slagen (par) op de baan van Golf Blue Green de Pléneuf Val André.

Daan Huizing en Lars van Meijel misten vrijdag de cut. 

Op de jaarranglijst blijft Huizing met een 21ste plaats de beste Nederlander. Wil Besseling staat 36ste en Van Driel 41ste. De top-15 aan het eind van het seizoen krijgt een kaart voor de European Tour. Er staan nog zeven toernooien op de kalender van 2018.

LeaderboardJaarranglijst Challenge Tour.

Winnaar Jack Singh Brar uit Engeland had twee putts voor de zege:

European Tour: Matt Wallace op weg naar Ryder Cup?

Matt Wallace won zondag met het Made in Denmark alweer zijn derde toernooi van het seizoen op de European Tour. De Engelsman was in een play-off tussen vier spelers de sterkste door zowel op de eerste als tweede play-off hole een birdie te maken. De grote vraag - die captain Thomas Bjorn komende woensdag gaat beantwoorden - is of de indrukwekkende Wallace beloond gaat worden met een van de vier wildcards voor het Ryder Cup duel op Le Golf National later deze maand.

De rechtstreeks kwalificatie is op zondag geëindigd en de Deen Thorbjørn Olesen heeft zich geplaatst, als laatste van de acht geplaatste spelers. Matt Fitzpatrick en Eddie Pepperell konden Olesen nog inhalen maar dan moesten ze in Denemarken winnen. Jon Rahm, Rory McIlroy, Alex Noren en Olesen hebben zich geplaatst via de World Points List; Francesco Molinari, Justin Rose, Tyrrell Hatton en Tommy Fleetwood kwalificeerden zich via de European Points List.

Leaderboard.  


Aydan Verdonk wint Twente Cup met superscore

Met een tweede ronde in -8 voor een totaal van -11 heeft de amateur Aydan Verdonk zondag de Twente Cup gewonnen:

Lees meer over

Challenge Tour Topgolf