GOLF.NL Magazine 2018: inspiratie voor golfers

Magazine GOLF.NL vol inspiratie

21 maart 2018 Redactie GOLF.NL
Golfers van Nederland opgelet! Lees het magazine GOLF.NL en ga golfen!

Deze week valt het magazine GOLF.NL bij ruim 350.000 golfers op de deurmat. In de week van de lente, al is het meteorologische voorjaar al weer een eindje op weg en zijn er pakweg al ‘zes holes lente’ gespeeld.

Wat mij betreft is het voorjaar het mooiste getijde van het jaar. Mijn favoriete ijssalon opent weer zijn deuren en het gezang van vogels haalt me elke ochtend net iets te vroeg uit mijn slaap.

Alles komt weer lekker op gang. Voor de grootste groep golfers in Nederland ook het golf, al zijn er genoeg die zich niet door de winter hebben laten weerhouden. En waarom ook niet?

Er is een landelijke ochtendkrant die dagelijks op de weerpagina een weeradvies afdrukt voor vissers, wandelaars, fietsers én golfers. Dat laatste is op zichzelf al een heel leuk feit en compliment, maar wat mij in de afgelopen maanden bij het openslaan van de krant aan de ontbijttafel bijna dagelijks opviel, is dat het advies voor de golfers zelden onder het cijfer 7 zakt. Ook toen de vorst heel even ons land in de greep nam en de schaatskoorts oplaaide. De krant hield stug vol: blauwe lucht, één graadje boven of net onder nul, dan het golfcijfer 8.

Nu breekt de lente aan, gevolgd door de zomer. De hoogseizoenen in golf.


En zo gek is dat natuurlijk niet. Buiten spelen kan eigenlijk altijd en golf past naadloos bij die definitie.

Ik kan niet ontkennen dat ook ik een van de golfers ben, die zijn frequentie van spelen pas opschroeft als het kwik de dubbele cijfers haalt. Toch duwde het advies van de krant me af en toe naar de golfbaan. En niet één keer bekroop me achteraf een gevoel van spijt. Ja, spijt dat ik niet al vaker was geweest.

Maar nu breekt de lente aan, gevolgd door de zomer. De hoogseizoenen in golf. Logisch ook dat het magazine vleugjes voorjaar bevat. Genoeg om je door te laten inspireren. Om te beginnen met Joost Luiten, die al vroeg in het jaar won op de European Tour. Lekker in het zonnetje. Goed voorbeeld doet goed volgen.

Een andere bron van inspiratie van topgolf is Anne van Dam, in dit nummer anders belicht, letterlijk en figuurlijk.


Lekker flaneren over de fairways. Ga buiten spelen!


Over inspiratie gesproken. Hang in de komende weken eens lekker de golftoerist in eigen land uit, voordat de buitenlandse golfers zich massaal op onze pareltjes storten.

Dit is ook de tijd van het jaar om na jaren trouwe dienst afscheid te nemen van die ietwat muffe ouwe golfpolo en wat nieuws aan te schaffen. De keuze is reuze.

We vroegen voor dit nummer vier golfers een metamorfose te ondergaan. Om vanuit een winters decor in een zomerse outfit te ‘stappen’. Hoe onwennig ze het poseren ook vonden, hun passie voor golf sleepte ze er doorheen.

Het voorjaar en de zomer zijn bij uitstek de tijd om lekker te flaneren over de fairways.

Met vrienden, die je via de app GOLF.NL nu nog makkelijker kunt motiveren om samen een rondje te gaan spelen.

Joost speelde er vorig jaar in lente en zomer alleen al bijna zestig in wedstrijdverband. Dat is voor iedereen in een heel jaar een mooi target, zou ik zeggen. 

Ga buiten spelen!


EDWIN ALBLAS

Hoofdredacteur