Samenvatting ronde 1 Houston Open
Bron: PGA Tour

Ryder aan kop, Fowler in top 5

30 maart 2018 Redactie GOLF.NL
Ronde 1 van het Houston Open kon donderdag niet voltooid worden. De Amerikaan Sam Ryder staat na de eerste dag bovenaan het leaderboard.

De eerste ronde begon later dan gepland omdat de baan van de GC of Houston een enorme hoeveelheid regen moest verwerken.

Sam Ryder speelde donderdag 15 holes en maakte acht birdies. Met -8 na 15 holes heeft de Amerikaan een slag voorsprong op landgenoten Lucas Glover (65), Kevin Tway (65) en Beau Hossler (-7 na 16 holes). Ryder is een debutant op de PGA Tour.

Rickie Fowler is het toernooi in Texas goed begonnen; met 66 slagen is de Amerikaan vooralsnog gedeeld vijfde. Henrik Stenson uit Zweden, de Engelsman Justin Rose en de Amerikanen Jordan Spieth en Phil Mickelson zijn na dag één gedeeld 26ste. De Belg Thomas Pieters (69) is gedeeld 48ste.

Het Houston Open is de laatste stop voor de Masters van volgende week (5-8 april). De winnaar op zondag krijgt niet alleen 1.260.000 dollar, hij ontvangt ook - als hij zich nog niet heeft gekwalificeerd - de laatste uitnodiging voor de Masters.

Leaderboard.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}