Voice of Holland band speelt 'Augusta'!

29 maart 2018 Redactie GOLF.NL
Donderdag begint de Masters. Het toernooi op de Augusta National Golfclub in Georgia is rijk aan tradities, zoals het vertrouwde Masters-muziekje tijdens de tv-uitzendingen. GOLF.NL vroeg Jeroen Rietbergen, bandleider van The Voice of Holland, de tune te spelen. En de band kwam met een paar verrassende andere versies.

Bekijk de video bovenaan dit artikel.

Het is zeldzaam dat een sportevenement zijn eigen muziek heeft, maar bij de Masters is dit dus wel het geval. De melodie is bekend geworden omdat CBS het jaar in jaar uit gebruikt bij de internationale televisie-uitzendingen. Het liedje met de titel 'Augusta' is gemaakt door de musicus Dave Loggins, familie van Kenny Loggins, nadat hij in 1981 de Masters had bezocht. Volgens de verhalen werd Loggins zo geïnspireerd door de baan en het toernooi dat hij op de par-4 14de ter plekke een liedje begon te bedenken. Het liedje dat de hele golfwereld nu in beroering brengt.

Loggins kende de beroemde CBS-producer Frank Chirkinian goed en die zocht een thema voor zijn televisie-uitzendingen. Het nummer met de titel 'Augusta' werd opgenomen en CBS was enthousiast. In 1982 werd het voor het eerst gebruikt.

Dit zijn de eerste regels van de oorspronkelijke tekst:

Well it’s springtime in the valley on Magnolia Lane

It’s the Augusta National and the master of the game

Who’ll wear that green coat on Sunday afternoon?

Who’ll walk the 18th fairway singing this tune?

Loggins die de muziek componeerde en de tekst schreef, paste de tekst in de loop der jaren wel geregeld aan. Tiger Woods en Phil Mickelson kregen bijvoorbeeld ook een plaats in het lied. Dit is een versie van 2010.

Lees meer over

Fun Masters