Hoogtepunten van de vierde dag
Bron: PGA Tour

Nog 3 Amerikanen en 1 Europeaan

25 maart 2018 Redactie GOLF.NL
Na de kwartfinale van het WGC-Dell Match Play Championship zijn er drie Amerikanen en ÊÊn Europeaan over.

De ene halve finale gaat tussen Justin Thomas en Bubba Watson. In de andere neemt Kevin Kisner het op tegen de enige Europeaan die de matchplay-partijen heeft overleefd: de Zweed Alex Noren.

Thomas, nu nummer 2 van de wereld, zal bij een plaats in de finale vermoedelijk eerste op de wereldranglijst worden. Dustin Johnson, de huidige nummer 1 van de wereld, werd in de groepsfase van het toernooi uitgeschakeld. Thomas versloeg in de kwartfinale op Austin Country Club in Texas zijn landgenoot Kyle Stanley (2&1). Zijn volgende tegenstander, Watson, won met 5&3 van Kiradech Aphibarnrat uit Thailand.

Noren versloeg in de kwartfinale de Australiër Cameron Smith (4&2). Eerder op zaterdag had hij heel knap de sterke Amerikaanse Ryder Cup-speler Patrick Reed op de knieën gebracht: 5&3. 

Kisner versloeg met ruime cijfers de Engelse Ryder Cup-held Ian Poulter (8&6). Poulter had begin van de week zijn putter van de Ryder Cup op Medinah uit de garage gehaald en speelde elke partij sterk - tot de kwartfinale. De Engelsman zal maandag waarschijnlijk nummer 51 op de wereldranglijst zijn. Hij hoopte via het matchplay-toernooi de top 50 te halen omdat hij daarmee de Masters (5-8 april) in was gekomen. Poulter heeft nog een kans op een plaats in de eerste major van het jaar: hij moet dan volgende week het Houston Open winnen.

Zondagochtend worden de halve finales gespeeld en daarna volgt de finale.

Uitslagen. Televisie: Ziggo Sport Golf, zo 16:00-01:00.

Alex Noren op weg naar de halve finale.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Justin Thomas.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}