Daan Huizing
Beeld: Golfsupport.nl

Huizing stijgt twee plekken in Kenia

24 maart 2018 Redactie GOLF.NL
Daan Huizing heeft in de derde ronde van het Barclays Kenya Open geen grote sprong weten te maken in het klassement. Robbie van West bevindt zich helemaal in de achterhoede.

Daan Huizing heeft in de derde ronde van het Kenya Open een bescheiden winstje geboekt. Na een derde opeenvolgende ronde in 70 (-1) slagen is de golfer uit Soest gestegen van plek 31 naar de gedeeld 29ste plaats. In de derde ronde op de Muthaiga GC in Nairobi maakte Huizing vier birdies maar ook een bogey en een dubbel bogey. 

Robbie van West haalde vrijdag knap de cut met een ronde 67, maar dat goede spel kon hij in zijn eerste toernooi als lid van de Challenge Tour zaterdag geen vervolg geven. Van West kwam met drie birdies en zeven bogeys uit op 75 slagen en staat met een totaal van +5 op de zeventigste plaats. Reinier Saxton en Maarten Lafeber misten vrijdag de cut.  

Het Kenya Open is het eerste toernooi van het nieuwe seizoen op de Challenge Tour. Met 500.000 dollar prijzengeld is het samen met het Foshan Open (18-21 oktober) meteen het hoogst gedoteerde toernooi op het circuit met 80.000 euro voor de winnaar. Aan kop na 54 holes gaat de Zweed Sebastian Soderberg die met -12 twee slagen voorsprong heeft op de Duitsers Max Schmitt en Philipp Mejow.

Leaderboard


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}