Finca Cortesin, hole 9
Finca Cortesin, hole 18
Monte Rei
Trump Turnberry

Top 100 van golfresorts in Europa

2 maart 2018 Redactie GOLF.NL
Finca Cortesin in Spanje heeft de eerste plaats behouden in de nieuwe Leadingcourses.com Top 100 van beste golfresorts in Europa.

Leadingcourses.com is een website en app met informatie over golfbanen op de hele wereld. Elke golfbaan krijgt een cijfer gebaseerd op de gemiddelde beoordeling door golfers. De top 100 van Europese golfresorts is voor 50 procent gebaseerd op het cijfer dat golfers aan de resorts geven op Leadingcourses.com, en voor de andere 50 procent telt de waardering van bezoekers op hotelpartner booking.com.

Finca Cortesin in Zuid-Spanje mag zich met een gemiddeld cijfer van 9,3 Best Golf Resort in Europe noemen. Finca Cortesin ligt anderhalve kilometer van zee en biedt gasten onder meer 67 ruime suites, 23.000 vierkante meter tuin, vier zwembaden, een beach club, tennis- en padelbanen en natuurlijk een golfbaan. (De baan van Finca Cortesin krijgt op Leadingcourses een 9,1 en staat op de tweede plaats van alle Spaanse banen.) In de top 100 staan in totaal veertien Spaanse golfresorts.

De nummer twee van de top 100 ligt in Portugal: Monte Rei Golf & Country Club (een gemiddeld cijfer van 9,25). Het Trump Turnberry Resort in Schotland is nummer drie.

Wat is wel een resort en wat niet? Een van de criteria is dat het hotel naast de golfbaan moet liggen of op het terrein van de baan. Een andere eis is dat er meer geboden wordt dan golf, bijvoorbeeld een spa, tennisbanen, zwembaden.

Hieronder volgt de top 10 (met tussen haakjes de positie die het resort in de ranglijst van vorig jaar bezette).

  1. (1) Finca Cortesin Hotel Golf & Spa (Spanje): 9,30
  2. (2) Monte Rei Golf & Country Club (Portugal): 9,25
  3. (5) Trump Turnberry (Schotland): 9,20
  4. (4) Costa Navarino (Griekenland): 9,18
  5. (6) Terre Blanche Hotel Spa Golf Resort (Frankrijk): 9,15
  6. (10) Bowood Hotel, Spa, and Golf Resort (Engeland) 9,05
  7. (-) Rudding Park Golf Club (Engeland): 9,05
  8. (13) San Domenico Golf (Italië): 9,0
  9. (53) Trump International Golf Links (Ierland): 9,10
  10. (12) Druids Glen Hotel & Golf Resort (Ierland): 8,95

Bekijk hier de volledige top 100 van beste golfresorts. Er staat geen Nederlandse golfbaan in maar wel een Belgische: het resort Naxhelet Golf Club in de Ardennen staat op de 76ste plaats.

Bekijk een portret van Monte Rei, de nummer twee op de ranglijst.


Bezoek ook de pagina Banen en clubs: ranglijsten.

Reacties

Denk je er anders over? Laat het ons weten: redactie@golf.nl@Golfnl of Facebook.

Lees meer over

Reizen Banen