Lafeber mist cut in Sicilië
Beeld: Golfsupport.nl

Lafeber mist cut, Besseling door

11 mei 2018 Redactie GOLF.NL
Maarten Lafeber gaat ondanks een solide tweede ronde de cut missen in het Rocco Forte Open op Siciliƫ. Wil Besseling haalt de cut op de Challenge Tour in Portugal.

Maarten Lafeber kwam in de tweede ronde van het met een miljoen euro gedoteerde toernooi op de Verdura Golfclub tot 71 slagen, gelijk par. Geen slechte score want er wordt niet heel laag gescoord op de langs de zee gelegen baan waar de wind het de spelers vaak lastig maakt. Donderdag kwam Lafeber in een ronde zonder een enkele birdie niet verder dan een 77. Daardoor gaat de NGF-bondscoach met een totaal van +6 ruim de cut missen in het toernooi van de European Tour dat ook onderdeel is van de Challenge Tour.

Lafeber, die de afgelopen periode kampte met rugklachten maar nu weer helemaal fit is,  kan zich gaan voorbereiden op de Belgian Knockout van volgende week waarvoor hij een wildcard heeft gekregen. Op Sicilië gaan de Fransman Julien Geurrier en de Deen Lucas Bjerregaard aan de leiding met -9.

Leaderboard.

Challenge Tour

Zeven Nederlanders doen mee aan het Open de Portugal op de Morgado Golf & Country Club bij Portimao en drie hebben de cut gehaald. Wil Besseling, vorige week knap tweede in Spanje, is met twee keer 72 slagen gedeeld 34ste. Lars van Meijel is gedeeld 44ste en Daan Huizing gedeeld 56ste.

Darius van Driel (+5), Jurrian van der Vaart (+5), Reinier Saxton (+7) en Robbie van West (+7) misten de cut.

Leaderboard.Lees meer over

Challenge Tour European Tour