Bron: GOLF.NL

Vechten om de toptalenten

29 juni 2018 Redactie GOLF.NL
Tijdens het Europees Kampioenschap voor amateurs op de Koninklijke Haagsche is er naast de strijd om de titel nog een competitie gaande: coaches van Amerikaanse universiteiten en vertegenwoordigers van de grote golfmerken proberen de toptalenten voor zich te winnen.

Bijna alle spelers in het Europees Kampioenschap voor amateurs op de Koninklijke Haagsche Golf & Country Club dromen van een toekomst als succesvolle golfpro. En steeds meer toptalenten kiezen voor ze de stap maken naar de professionals voor het combineren van golf en studie aan een Amerikaanse Universiteit. Ook de Nederlandse talenten Jerry Ji en Nordin van Tilburg hebben al besloten golf te gaan spelen voor een Amerikaanse universiteit. NGF-bondscoach Maarten Lafeber juicht die stap toe. 

De grootste talenten hebben de universiteiten voor het uitkiezen en kunnen rekenen op een scholarship, een beurs van soms wel tienduizenden dollars per jaar. Om de meest veelbelovende spelers te verleiden voor hún universiteit te kiezen, zijn tal van golfcoaches deze week naar de Haagsche gekomen. Net als vertegenwoordigers van grote golfmerken die hopen dat de talenten van nu trouw zullen blijven aan hun merk als ze de doorbraak naar de top weten te maken. Kijk in de player boven dit bericht naar een video-reportage die GOLF.Nl maakte op de Haagsche. 

Klik hier voor scores en alle informatie over het EK op de Haagsche. De laatste ronde wordt zaterdag gespeeld, toegang voor publiek is gratis. Lees meer over

Amateurs