Jerry Ji in de eerste ronde: 69 slagen
Beeld: Golfsupport.nl

Goed begin Jerry Ji in EK

27 juni 2018 Redactie GOLF.NL
Jerry Ji is met een ronde 69 sterk begonnen aan het EK op de Koninklijke Haagsche.

Jerry Ji profiteerde van de relatief gemakkelijke omstandigheden op woensdag, de eerste dag van het European Amateur Championship. De amateur van de Noordwijkse maakte een eagle, drie birdies en twee bogeys. Ji is gedeeld vierde en staat twee slagen achter op de leider, Perry Cohen uit Zwitserland.

In totaal leverden 27 spelers een score onder par in. De beste Nederlanders na Ji - Philip Bootsma, Peter Melching, Nordin van Tilburg en Pierre Verlaar - maakten 72 en zijn gedeeld 28ste.

De andere Nederlanders:

T47 Kiet van der Weele 73
T59 Dario Antonisse 74
T97 Stan Kraai 76
T110 Koen Kouwenaar 77
T143 Robin van Deutekom is gedeeld laatste met 84 slagen.

De cut is pas na ronde drie, de beste 60 spelers plus ties spelen de slotronde.

Het is de tweede keer dat het het Individueel Europees Amateur Kampioenschap voor heren in Nederland wordt gespeeld. De eerste keer was in 1986 en dat was de eerste editie van het EK. De winnaar van het EK mag meedoen aan The Open op Carnoustie. Onder de oud-winnaars zijn Sergio Garcia (1995), Rory McIlroy (2006) en Victor Dubuisson (2009).

Leaderboard. Foto'sVoorbeschouwing.

Brits Amateur voor dames

144 topamateurs streden op dinsdag en woensdag om 64 plaatsen in de matchplay-fase van het Ladies' British Open Amateur Championship op Hillside GC, een linksbaan nabij Manchester.

Romy Meekers stond er na dag één goed voor (22ste) maar had op dag twee meer moeite met de baan. Ze maakte op hole 10 weliswaar een hole-in-one en er verschenen ook twee birdies op haar kaart, maar ook acht bogeys en een quadruple-bogey 8 op de par-4 18de. Met 74 en 80 slagen werd ze gedeeld 59ste maar er volgde geen play-off om plaats 59 tot en met 64 in het klassement. De kwalificatie van nummer 59 tot en met 64 werd beslist door een card countback van ronde twee en Meekers heeft zich niet gekwalificeerd.

Ook Mayka Hoogeboom (gedeeld 104de), Pasqualle Coffa (gedeeld 110de) en Zhen Bontan (132ste) hebben zich niet gekwalificeerd.

Vorig jaar deden Dewi Weber, Roos Haarman, Bontan en Meekers mee aan het Ladies' British Open Amateur. Meekers werd toem uitgeschakeld in de tweede ronde. Bontan en Weber verloren in de eerste ronde. Haarman plaatste zich in de strokeplay-wedstrijd niet voor de matchplay-fase.

Uitslagen strokeplay-kwalificatie.

Lees meer over

Amateurs