Bron: GOLF.NL

Van Dam vier slagen achter leider

23 juni 2018 Redactie GOLF.NL
Na de derde ronde van het Ladies European Thailand Championship is Anne van Dam nog steeds in een positie om in Thailand te winnen. Ze is tweede, maar staat wel vier slagen achter op de leider, Kanyalak Preedasuttijit.

Anne van Dam ging zaterdag rond in 70 slagen (-2, vijf birdies en drie bogeys). Ze bracht daarmee haar totaal op -8. Na dag twee was ze gedeeld derde en nu staat de Nederlandse op de tweede plaats, maar het gat met leider Kanyalak Preedasuttijit is groot: vier slagen. De Thaise Preedasuttijit (19) klom met een ronde 68 van de derde naar de eerste plaats. 

'Ik ga aanvallend spelen', zegt Van Dam over de slotronde op zondag. 'Ik ga alles geven en hopelijk vallen er wat putts.'

Het Ladies European Thailand Championship op Phoenix Gold Golf & Country Club is een wedstrijd van de Ladies European Tour en de Thai LPGA. Anne van Dam richt haar pijlen dit jaar vooral op de Symetra Tour in de VS. Via dat circuit hoopt ze te promoveren naar de LPGA Tour in 2019 maar tot op heden verloopt die missie niet succesvol. 

De laatste twee ronden van het vierdaagse toernooi worden live uitgezonden op de website van de LET, vanaf 8:00 uur (klik hier). Vorig jaar werd Van Dam zeventiende in Thailand. De Nederlandse heeft één keer gewonnen op de Ladies European Tour, het Xiamen International Open van 2016. Op de LET Access Series, een divisie lager, won ze twee keer.

Leaderboard.

Lees meer over

Anne van Dam LET