Anne van Dam
Anne van Dam in de eerste ronde
Beeld: LET

Van Dam gedeeld 1ste in Thailand

21 juni 2018 Redactie GOLF.NL
Anne van Dam is gedeeld eerste na de eerste ronde van het Ladies European Thailand Championship.

De Nederlandse Anne van Dam ging rond in 67 slagen (-5) op de Phoenix Gold Golf and Country Club in Pattaya. De 22-jarige longhitter, op de website van de Ladies European Tour de 'Dutch bomber' genoemd, maakte zeven birdies op de eerste dag, maar ook een double bogey.

Aunchisa Utama uit Thailand maakte later op de dag ook 67. Utama en Van Dam hebben een slag voorsprong op Gabriella Cowley uit Engeland en Whitney Hillier uit Australië.

'Ik werk aan een paar dingen in mijn swing en daar was ik meer op gefocust dan op mijn score', zei Van Dam. 'Ik sla mijn driver beter, mijn coach en ik proberen een iets hogere en rechtere balvlucht te bereiken. Vandaag sloeg ik enkele goede drives.' Zoals op de par-5 zevende waar ze 288 meter sloeg.

Van Dam startte donderdag op hole 10. Ze maakte de dubbel op de par-4 15de. 'Ik was dom bezig op 15 want ik sloeg een perfect teeshot maar had daarna de verkeerde afstand en sloeg de bal in bosjes, veel te ver.' 

Het Ladies European Thailand Championship is een wedstrijd van de Ladies European Tour en de Thai LPGA. Anne van Dam richt haar pijlen dit jaar vooral op de Symetra Tour in de VS. Via dat circuit hoopt ze te promoveren naar de LPGA Tour in 2019 maar tot op heden verloopt die missie niet succesvol. 

De laatste twee ronden van het vierdaagse toernooi worden live uitgezonden op de website van de LET (klik hier). Vorig jaar werd Van Dam zeventiende in Thailand.

Leaderboard

Anne van Dam over haar eerste ronde:

Van Dam op de range:

Lees meer over

Anne van Dam