Daan Huizing in de slotronde
Daan Huizing in de slotronde
Beeld: Golfsupport.nl

Huizing valt terug naar plek 5

17 juni 2018 Redactie GOLF.NL
Daan Huizing begon de laatste ronde van het Hauts de France Golf Open als leider. Helaas kende de Nederlander een teleurstellende slotronde en kwam hij niet verder dan een gedeelde vijfde plaats in de wedstrijd van de Challenge Tour.

Daan Huizing begon de slotronde van het Hauts de France Golf Open op Saint-Omer GC met een slag voorsprong. In het begin van die vierde ronde was Huizing heel even zelfs twee slagen los van de achtervolgers. De eerste negen holes speelde de 27-jarige Nederlander solide in 35 slagen (-1). 

Op hole 10 ging Huizing die in 2013 twee toernooien won op de Challenge Tour in de fout met een heel kostbare dubbel bogey. Na een par op hole 11 volgde een bogey op 12. Vanaf dat moment moest Huizing serieus in de achtervolging. 

Die inhaalrace liep uit op een fikse teleurstelling met bogeys op hole 16 en 17 en verder alleen maar pars. Na een ronde 74 (+3) eindigde Huizing op -4 totaal, goed voor een gedeelde vijfde plaats. 

De andere drie Nederlanders die de cut hadden gehaald, konden zondag ook geen potten breken. Lars van Meijel werd met een totaal van +5 gedeeld 44ste. Robbie van West en Reinier Saxton eindigden met +6 op de gedeelde 48ste plaats. Darius van Driel en Wil Besseling misten de cut.

De winst in Frankrijk ging naar Stuart Manley die in een play-off Grant Forrest op de derde extra hole versloeg.    

Uitslag 

Road to Ras Al Kaihmah

EK Senioren

Bij het EK Senioren in Bled heeft Bart Nolte een podiumplek behaald in de categorie 60+. Met een totaal van 236 (+20) werd hij derde. Op de slotdag werd hij nog voorbijgestreefd door de Italiaan Lorenzo Sartori. De Europese titel ging naar de Duitser Karlheinz Noldt (+16). In de categorie heren (vanaf 50 jaar) ging de titel ook naar een Duitser: Martin Birkholz (+6). In dat klassement eindigde Nolte als gedeeld 16, nog net voor Pieter van Doorne (T20). Bij de vrouwen was Nan Croockewit de beste Nederlandse: ze werd bij de dames (vanaf 50 jaar) gedeelde zevende met +30.

Kijk hier voor de uitslagen van de andere Nederlanders

Open NK Matchplay

Mike Toorop is de nieuwe Nederlands kampioen matchplay. In het open kampioenschap met professionals en amateurs versloeg hij op G&CC Geijsteren in de finale Mats Markovits. Toorop rekende in de halve finale af met Bas Slungers (4&3). Markovits plaatste zich ten koste van Mark Reynolds (2 holes) voor de eindstrijd. Toorop volgt als kampioen Robin van Deutekom op. De titelverdediger deed niet mee. Hij bereidde zich in het Verenigd Koninkrijk al voor op het Brits Amateur, dat volgende week wordt gespeeld.

Kijk hier voor de uitslagen

Lees meer over

Challenge Tour