boek biografie tiger woods

Een golfboek voor Vaderdag

13 juni 2018 Redactie GOLF.NL
Aanstaande zondag (17 juni 2018) is het vaderdag. Op zoek naar een goed cadeau voor golfende vaders? Geef een (audio)boek uit onze top 10.

Categorie: Het leven op de Tour

Tiger Woods, de biografie, Jeff Benedict en Armen Keteyian, 2018

Net nieuw in deze categorie, de ongeautoriseerde biografie van Tiger die dit jaar vlak voor de Masters is verschenen. Een fascinerend boek over de beste golfer van ons tijdperk. Het werk dat antwoord wil geven op de vraag 'wie is Tiger Woods?’ is in het Nederlands vertaald. Lees hier een bespreking door GOLF.NL van het boek over Woods.

Four-Iron in the Soul, Lawrence Donegan, 2003

Een grappig verslag van de journalist Lawrence Donegan die een jaar lang caddie was van de middelmatige Schotse golfer Ross Drummond. Hij neemt je mee in de wereld van spelers die moeten knokken om op de Tour te blijven.

A Good Walk Spoiled, John Feinstein, 1996

Alle boeken van Feinstein geven een prachtig kijkje achter de schermen van de Tour, de glorie en de drama’s. A Good Walk Spoiled is het meest geslaagde resultaat van zijn investigative journalism in de golfwereld.

The Big Miss, Hank Haney, 2013

Coach Hank Haney beschrijft in dit boek zijn jaren met Tiger Woods. Geen boek over Woods vertelt beter hoe de veertienvoudige majorwinnaar in elkaar zit, wat zijn kracht en zwaktes zijn. Fascinerend.

Categorie: Literair

Golf Dreams, John Updike, 1997

Een prachtig geschreven en grappige verhalenreeks over golf van de bekende Amerikaanse romanschrijver. Herkenbaar voor beginnende en gevorderde recreatiegolfers die worstelen met het spel.

The Greatest Game Ever Played, Mark Frost, 2004

Dit boek vertelt hoe golf Amerika veroverde en hoe Francis Ouimet als eerste amateur het US Open won. De sleutelroman is spannend, ook voor niet-golfers. Het boek is ook mooi verfilmd.

Categorie: Spiritueel

Golf in the Kingdom, Michael Murphy, 1997

Er verschijnen elk jaar ook veel spirituele golfboeken. Michael Murphy’s boek over de ontmoeting tussen een golfer en de pro Shivas Irons is nog steeds het beste boek in het genre mystiek en golf. Er is een Nederlandse vertaling. Het boek is ook verfilmd.

Categorie: Mentale instructie

Golf is not a Game of Perfect, Bob Rotella, 1995

Bob Rotella is mental coach van veel topspelers. In zijn bekendste boek leert hij golfers een goede geestestoestand waardoor je golfronden leuker en beter worden.

Categorie: Instructie

Het rode golfboekje, Harvey Penick en Bud Shrake, 1987

Harvey Penick, een bekende teaching pro en coach van weleer, maakte zijn hele leven aantekeningen in een rood boekje. De korte verhalen met veel anekdotes zijn nog altijd een inspiratie voor beginners en ervaren golfers. Het boekje is vertaald, de Engelse titel is Harvey Penick's Little Red Book.

Hoe ik golf, Tiger Woods, 2001

In dit instructieboek met grote foto’s vertelt Tiger Woods hoe hij golf speelt. Het boek is vertaald, de Engelse titel is How I Play Golf. Een topboek van een wereldtopper en geschikt voor alle niveaus.

De meeste boeken zijn te bestellen op golfboeken.nl. Kun je je vinden in dit rijtje boeken? Laat het ons weten: redactie@golf.nl@Golfnl of Facebook.

Aug in een reactie:

Een Top-10 golfboeken is vragen om "moeilijkheden"... ;) Als aanvulling op de tien beste boeken: Arnold Palmer "A Life Well Played - My Stories". Zeer makkelijk te lezen, met heerlijke (korte) verhalen.
PS alle (luisterboeken) van Rotella.
PS Jack Nicklaus "Golf My Way".
PS Lorne Rubenstein "Moe & Me".
PS Kevin Cook "Tom en Tommy Morris", ook verschenen in het Nederlands en verfilmd.
PS Tiger Woods "The Big Miss" mag uit de Top 10.Lees meer over

Inspiratie