Prader schrijft geschiedenis op de European Tour
Beeld: Getty Images

Strafslagen in Shot Clock Masters, Huizing 20ste

9 juni 2018 Redactie GOLF.NL
Daan Huizing is in de derde ronde van de Shot Clock Masters geklommen naar de gedeelde twintigste plaats. Een primeur: de eerste strafslagen wegens tijdsoverschrijding werden uitgedeeld.

Daan Huizing begon de derde ronde op de Diamond Country Club in Oostenrijk heel voortvarend met vier birdies op de eerste zes holes. Daarna stokte de motor met drie bogeys en verder allemaal pars. Na een ronde 71 (-1) staat de enige Nederlander in het veld op de gedeelde twintigste plaats. 

Aan kop gaat Mikko Korhonen. De 37-jarige Fin die nog nooit een toernooi won op de European Tour, speelt fantastisch golf in Oostenrijk. In drie ronden nog geen bogey gemaakt en wel dertien birdies. Met -13 heeft Korhonen vijf slagen voorsprong op de Zuid-Afrikaan Justin Walters. De 54-jarige Miguel Angel Jiménez is een van de spelers op de gedeelde zesde plaats op zes slagen van leider Korhonen.

Strafslagen

In de eerste twee ronden van de Shot Clock Masters bleef iedereen keurig binnen de tijd. In de derde ronde werden de eerste strafslagen uitgedeeld aan drie spelers die de maximaal toegestane tijd overschreden. De European Tour gaf dat zo aan op de website.

PRADER, 6TH HOLE, PUTT (4 SECONDS OVER ALLOTTED TIME) - Round 3
FORREST, 15TH, APPROACH (3 SECONDS OVER ALLOTTED TIME) - Round 3
PAVAN, 18TH, PUTT (3 SECONDS OVER ALLOTTED TIME) - Round 3

De Oostenrijker Clemens Prader gaat dus de geschiedenisboeken in als de eerste speler met een strafslag in de Shot Clock Masters. Hij gebruikte 54 seconden voor een slag in plaats van de toegestane 50. De eerste speler in een flight heeft 50 seconden de tijd, de volgende spelers 40 seconden om een slag – ongeacht van welke plek, op de tee, bunker, rough, etc. – te spelen. Er wordt deze week per ronde ongeveer een half uur sneller gespeeld dan normaal op de European Tour.

Lees Wie speelt waar? Week 23 voor meer over de Shot Clock Masters. Leaderboard. Race to Dubai.

Challenge Tour 

Wil Besseling is de beste Nederlander na de derde ronde van de KPMG Trophy in België. Na een ronde in 68 slagen staat de Noord-Hollander met -11 op de gedeelde veertiende plaats. Maarten Lafeber en Lars van Meijel delen met -7 de gedeelde 39ste plaats. Aan kop met -19 gaat de Welshman Stuart Manley.

Jurrian van der Vaart miste de cut op één slag. Darius van Driel, Reinier Saxton en Robbie van West zijn ook uitgeschakeld.

Leaderboard. Challenge Tour Rankings.

LET Access Series

Joyce Chong heeft de cut gemist in het Fins Open van de LET Access Series. 

Leaderboard.

Lees meer over

Challenge Tour European Tour