Loading the player...
Dag twee van de Shot Clock Masters
Bron: Ziggo Golf

Huizing in top 30

8 juni 2018 Redactie GOLF.NL
Daan Huizing staat er goed voor halverwege de Shot Clock Masters op Diamond CC in Oostenrijk, ondanks een dubbele bogey op zijn 36ste hole.

De Challenge Tour-speler is de enige Nederlander in het toernooi van de European Tour in Oostenrijk. Joost Luiten is nog geblesseerd aan zijn pols.

Huizing speelde de eerste ronde in 71 slagen (-1) en ging vrijdag rond in 70 slagen. Tot hole 18 was hij vier onder voor de dag (vier birdies). Maar op 18, een par 3, maakte de Nederlander een dubbele bogey. Zonder die double had hij aan het eind van de dag in de top 10 gestaan. Huizing staat met twee onder par na twee dagen wel in de top 30 (gedeeld 27ste).

Mikko Korhonen is met 68 en 67 slagen holes de leider. Miguel Angel Jiménez, die na een 67 (-5) op dag één gedeeld tweede was, is na een ronde 70 gedeeld vierde. De Spaanse senior heeft sinds 2014 een Oostenrijkse vrouw en is een van de topspelers in het toernooi in Oostenrijk. Nicolas Colsaerts uit België staat er ook goed voor na twee ronden: hij liet een 70 en 69 noteren op Diamond CC en is gedeeld achtste.

Hoe werkt de shot clock?

In het toernooi wordt elke slag van iedere speler geklokt. De speler die als eerste slaat heeft vijftig seconden voor zijn slag, de andere twee spelers veertig seconden. Die limiet geldt voor alle slagen, een drive maar ook voor een bunkerslag of een chip of een putt. Een speler die te veel tijd neemt krijgt een rode kaart achter zijn naam op het leaderboard en – veel belangrijker - een strafslag. Bij alle flights is een referee en op een buggy is op een scherm het aftikken van de seconden te zien.

In de eerste ronde speelde een groep vaak een half uur sneller dan normaal. Sommige spelers deden minder dan vier uur over de eerste ronde en op donderdag werden er geen straffen uitgedeeld voor slow play.

Leaderboard. Race to Dubai.

Challenge Tour

Wil Besseling is de beste Nederlander halverwege van de KMPG Trophy op L'Empereur G&CC in België. Besseling begon het toernooi met een ronde 68 (-3) en deed het vrijdag nog twee slagen beter. Hij is gedeeld 12de.

Maarten Lafeber is gedeeld 24ste en Lars van Meijel gedeeld 51ste. Jurrian van der Vaart miste de cut op de slag en ook Darius van Driel, Reinier Saxton en Robbie van West zijn er in het weekend niet meer bij.

Leaderboard. Voorbeschouwing.

Lees meer over

European Tour Challenge Tour