Loading the player...
Het spel gaat sneller in de Shot Clock Masters
Bron: Ziggo Golf

Huizing 39ste in Oostenrijk

7 juni 2018 Redactie GOLF.NL
Daan Huizing is gedeeld 39ste na dag één van de Shot Clock Masters op Diamond CC in Oostenrijk.

De Nederlandse Challenge Tour-speler mag deze week meedoen aan het toernooi van de European Tour in Oostenrijk. Huizing speelde de eerste ronde in 71 slagen (-1), hij maakte een dubbele bogey maar ook drie birdies.

Met -1 staat Huizing vijf slagen achter op de leider, Oscar Lengden uit Zweden. Senior Miguel Angel Jiménez is gedeeld tweede met 67 slagen (vijf onder par). Nicolas Colsaerts uit België is gedeeld 24ste met -2.

In het toernooi wordt elke slag van iedere speler geklokt. De speler die als eerste slaat heeft vijftig seconden voor zijn slag, de andere twee spelers veertig seconden. Die limiet geldt voor alle slagen, een drive maar ook voor een bunkerslag of een chip of een putt. Een speler die te veel tijd neemt krijgt een rode kaart achter zijn naam op het leaderboard en – veel belangrijker - een strafslag. Bij alle flights is een referee en op een buggy is op een scherm het aftikken van de seconden te zien. Bij de eerste spelers die donderdag vertrokken leverde het kloksysteem veel tijdwinst op:

Sommige spelers deden minder dan vier uur over de eerste ronde en niemand hoefde bestraft te worden voor slow play.

Leaderboard. Race to Dubai.

Challenge Tour

Maarten Lafeber en Wil Besseling zijn na dag één van de KMPG Trophy in België gedeeld 23ste. Ze noteerden op L'Empereur G&CC een ronde 68 (-3). De andere Nederlanders:

T47 Lars van Meijel -2
T69 Robbie van West -1
T86 Darius van Driel par
T104 Reinier Saxton, Jurrian van der Vaart +1

Simon Dyson is gedeeld 16de na de eerste ronde.

Leaderboard. Voorbeschouwing.