Darius van Driel
Beeld: Challenge Tour

Van Driel wint op Challenge Tour

29 juli 2018 Redactie GOLF.NL
Darius van Driel heeft in Oostenrijk het Euram Bank Open gewonnen. Het is de eerste zege op de Challenge Tour voor de golfer uit Den Haag.

Op de in de bergen gelegen Golfclub Adamstal vocht Darius van Driel een bloedstollend duel uit met naast de Nederlander ook hoofdrollen voor David Law, Sean Crocker en Joachim B. Hansen. Nadat Van Driel op hole 16 een bogey maakte, stonden de vier mannen na 16 gespeelde holes alle vier op -16 gedeeld aan de leiding. Van Driel speelde de laatste twee holes met een bidie op 17 en een par op de slothole in -1. Law maakte twee pars en Crocker en Hansen kwamen niet verder dan +1. Zo won Van Driel na een ronde 67 met een totaal van -17. De Schot Law werd alleen tweede met een slag achterstand. Crocker en Hansen deelden op -15 de derde plaats. 

Trillende handen

Na de birdie op hole 17 sloeg Van Driel zijn afslag op de 200 meter lange moeilijke par-3 slothole links net naast de green in de fringe.‘Ik wilde eerst putten maar besloot toch te chippen. Ik sloeg mijn bal op een centimeter of tachtig van de hole. Bij dat puttje voor de winst voelde ik mijn handen een klein beetje trillen maar ik maakte de putt wel gewoon.’

Van Driel stond met veel vertrouwen op de greens deze week, met dank aan een vriend en een oud model putter. ‘Ik putte altijd heel goed met de Odyssey Versa 7, maar die putter was beschadigd en ik kon dat model niet meer vinden. Jeroen, een vriend van me, kwam zo’n putter onlangs ergens tegen in een shop en heeft ‘m voor me meegenomen. Ik putt weer vanouds goed en Jeroen kan wel een biertje van me tegemoet zien.’

Door de verrassende zege ziet het golfleven voor de 29-jarige Van Driel er opeens heel anders uit. ‘Ik was eerlijk gezegd voorzichtig al een beetje aan het denken aan behoud van mijn Tourkaart, nu kan ik me op de top-15 richten en promoveren naar de European Tour. Zo snel kan het gaan als je een heel goede week hebt. Hopelijk snel meer van dit soort weken’, aldus Van Driel die met zijn zege 28.800 euro verdiende en op de jaarranglijst een grote sprong maakt (126 plaatsen) naar de 33ste plaats. De top-15 aan het einde van het seizoen promoveert naar de European Tour.

Alps Tour

Van Driel speelde dit jaar tot zijn zege in Oostenrjjk negen toernooien op de Challenge Tour, miste vijf keer de cut en verdiende slechts 4.670 euro. Wel was de vorm stijgende want in de drie voorgaande toernooien haalde de Hagenaar drie keer het weekend. In 2015 won Van Driel de Order of Merit van de Alps Tour. De zege in Oostenrijk is zijn eerste op de Challenge Tour. 

Wil Besseling werd na een prima laatste ronde 65 gedeeld 16de in Oostenrijk. Daan Huizing, met een 21ste plaats nog steeds de beste Nederlander op de jaarranglijst, en Jurrian van der Vaart deelden plek 26. Lars van Meijel eindigde op plek 38. Robbie van West miste de cut.

Leaderboard.

Jaarranglijst Challenge Tour.

Lees meer over

Challenge Tour