Anne van Dam op Gullane Golf Club.
Beeld: Ladies European Tour

Van Dam stijgt (T-33) in Schotland

28 juli 2018 Redactie GOLF.NL
Met opnieuw een ronde in 70 (-1) slagen steeg Anne van Dam op dag 3 van het Schots Open richting de top-30 van het klassement.

Ook in de derde ronde, in moeilijkere omstandigheden dan de eerste twee dagen, wist de Arnhemse onder par te blijven. Van Dam noteerde in de stevige wind op Gullane Golf Club vier birdies en drie bogeys voor een 70 (-1). De 22-jarige Nederlandse begon de dag rond de 60ste plaats maar staat met een totaal van level par rond de 30ste plaats. 

Een goed resultaat kan veel opleveren omdat het prijzengeld in het Schots Open hoog is: 1.500.000 dollar. Het Schots Open is onderdeel van de Ladies European Tour én de 'rijke' Amerikaanse LPGA Tour. Van Dam speelt dit jaar op de Symetra Tour en de Ladies European Tour. Op de jaarranglijst van de Symetra Tour, een divisie onder de Amerikaanse LPGA Tour, is de Nederlandse 108ste. Op de jaarranglijst van de Ladies European Tour (LET) is ze zesde.

Tiffany Joh kon haar koppositie niet vasthouden. De Amerikaanse, die een 78 (+8) liet noteren, beleefde een zeer slechte dag en moest toezien hoe Ariya Jutanugarn met een ronde 72 (+2) de leiding op -8 overnam. Dankzij een birdie op de slothole kwam Amy Yang uit de VS ook op -8. Minjee Lee (-7) staat alleen tweede.

Klik hier voor meer over het EK voor Amateurs, Dewi Weber en Romy Meekers. 

Darius van Driel gaat na 54 holes samen aan de leiding op de Challenge Tour:

Lees meer over

Anne van Dam Amateurs LET