Anne van Dam
Beeld: LET

Van Dam haalt de cut op de slag

27 juli 2018 Redactie GOLF.NL
Met ronden in 73 en 70 slagen in het Schots Open heeft Anne van Dam net de cut gehaald.

Anne van Dam was na een ronde 73 (+2) op donderdag gedeeld 86ste. De tweede ronde van de Arnhemse op Gullane Golf Club was veel beter dan de eerste: één bogey en twee birdies. De 22-jarige Nederlandse heeft met 143 slagen (+1) de cut op de slag gehaald. 

Het is belangrijk om deze week het weekend te halen omdat het prijzengeld in het Schots Open hoog is: 1.500.000 dollar. Het Schots Open is namelijk onderdeel van de Ladies European Tour én de Amerikaanse LPGA Tour.

Tiffany Joh uit de VS heeft de leiding behouden. Met 62 en 67 slagen is haar totaal na 36 holes 13 onder par. Ariya Jutanugarn uit Thailand en Amy Yang uit Korea delen de tweede plaats op -10.

Van Dam speelt dit jaar op de Symetra Tour en de Ladies European Tour. Op de jaarranglijst van de Symetra Tour, een divisie onder de Amerikaanse LPGA Tour, is de Nederlandse 108ste. Op de jaarranglijst van de Ladies European Tour (LET) is ze zesde.

Leaderboard.

European Ladies' Amateur Championship, Penati Golf Resort, Heritage Course, Slowakije

Na ronde drie van het EK voor Amateurs is Dewi Weber gedeeld 21ste en Romy Meekers gedeeld 40ste. Zhen Bontan en Danielle Modder hebben de cut gemist.

Leaderboard.

Lees meer over

Anne van Dam Amateurs