De hoogtepuntren van de slotdag op Carnoustie.
Bron: Ziggo Sport

Molinari 6de op wereldranglijst

23 juli 2018 Redactie GOLF.NL
Francesco Molinari stijgt dankzij zijn eerste majorzege naar de 6de plaats op de wereldranglijst. Joost Luiten blijft op de 88ste plek staan.

Major

Francesco Molinari was niet van de wijs te brengen op weg naar de claret jug. Dankzij zijn eerste majorzege stijgt de Italiaan van de 15de naar de 6de plaats, zijn hoogste notering ooit. Klik hier om nog even na te genieten met een aantal mooie video's die we hebben verzameld van de slotdag The Open Championship op Carnoustie.

Molinari is ook de nieuwe nummer-1 in de Race to Dubai. In 2006 won Molinari op 23-jarige leeftijd zijn eerste toernooi op de European Tour:

Justin Rose ging Justin Thomas voorbij en is nu de nummer 2 achter Dustin Johnson. Tommy Fleetwood is uit de top 10 gevallen en staat nu 11de. Xander Schauffele steeg van plaats 24 naar plaats 18.

PGA Tour

Troy Merrit won maandagmiddag het Barbasol Championship. De Amerikaan stijgt daarmee naar de 170ste plaats op de wereldranglijst. Billy Horschel eindigde op de gedeelde tweede plaats.

De Nederlanders in de top 1000 van de wereldranglijst

Joost Luiten kan door zijn polsblessure niet spelen. In de Race to Dubai van de European Tour is hij gezakt van de 45ste naar de 47ste plaats. Op de wereldranglijst staat de Nederlander op plaats 88, net als vorige week.

Daan Huizing werd zondag 4de op de Challenge Tour. Klik hier voor zijn reactie op deze goede prestatie in Le Vaudreuil Golf Challenge.

Lars van Meijel werd 36ste, Darius van Driel 47ste en Jurrian van der Vaart 55ste. Reinier Saxton hield het na de 1ste ronde voor gezien en Maarten Lafeber, die deze week op de European Tour het Porsche European Open speelt, trok zich tijdens de 1ste ronde terug met een pijnlijke rug.

Op de Pro Golf Tour deed Max Albertus goede zaken, al zal hij gebaald hebben van zijn late dubbel-bogey in de slotronde:

België in de top 1000

Thomas Pieters was het afgelopen half jaar flink gezakt op de wereldranglijst maar werd zondag gedeeld zesde in het Schots Open, een toernooi van de Rolex Series. De Belg staat daardoor weer in de top 70 van de wereld.

• 70 (69) Thomas Pieters
  • 157 (156) Nicolas Colsaerts
  • 231 (231) Thomas Detry
  • 514 (584) Christopher Mivis

Ryder Cup

Captain Thomas Bjorn zal blij zijn met een nieuwe majorwinnaar uit Europa. De laatste vijf majors werden gewonnen door Amerikanen.

De kwalificatie voor het Europese Ryder Cup-team is vorig jaar september begonnen en eindigt op 2 september 2018. Acht spelers plaatsen zich rechtstreeks via de European Points List en de World Points List; vier spelers krijgen een wildcard.
De kwalificatieperiode voor het Amerikaanse team is begin 2017 begonnen en eindigt op 12 augustus. Acht spelers plaatsen zich rechtstreeks via een puntenranglijst en vier krijgen een wildcard. Op dit moment zouden deze spelers zich kwalificeren (Europa links, Amerika rechts):