'Beef' naar het KLM Open

23 juli 2018 Redactie GOLF.NL
Andrew Johnston, beter bekend als ‘Beef’, komt naar het KLM Open. De kleurrijke Engelsman is wereldwijd een publiekslieveling.

‘Beeeeef!’ Overal waar Andrew Johnston speelt wordt het luidkeels geroepen als de Engelsman een putt holet of een mooie bal slaat. Johnston is een opvallende verschijning in de golfwereld met zijn grote baard en zijn bijna altijd aanwezige glimlach. De 29-jarige Engelsman is razend populair bij het publiek en bij sponsors. Hij wordt al ‘Beef’ genoemd vanaf zijn twaalfde’, aldus Johnston. ‘Ik speelde op hole 11 van North Middlesex Golf Club, nog steeds mijn homecourse, toen een vriend van mij riep: “Kijk nou, het lijkt wel of je een steak op je hoofd hebt, je hebt een beefhead.” Toen ik het clubhuis in kwam noemde iedereen me Beefhead en al snel werd dat ingekort tot Beef.’ Omdat hij zo kleurrijk is en anders dan de gemiddelde golfer op de Tour zou je bijna vergeten dat Beef bovenal een heel goede golfer is. In 2016 won hij het Spaans Open door Joost Luiten net voor te blijven.

Persoonlijkheid

KLM Open-toernooidirecteur Daan Slooter is in zijn nopjes met de komst van Beef: ‘Andrew Johnston is een icoon van het moderne golf. Hij is bij iedereen geliefd om zijn persoonlijkheid, maar zeker ook om zijn prachtige golfspel.  Er zijn weinig golfers die zowel bij jong als oud zo populair zijn.' Johnston zelf verheugt zich ook op het KLM Open. ‘Ik kijk ernaar uit om op het KLM Open in Spijk af te slaan op 13 september! Het Nederlandse publiek was geweldig de laatste keer dat ik er speelde, dus ik verheug me erop.’ Johnston speelde het KLM Open eerder in 2012 en 2015. Beide keren haalde hij de cut en in 2015 tekende hij voor een 23ste plaats.

klmopen.com


Lees meer over

European Tour