Oranje Girls
Danique Stokmans (Girls)
Daniëlle Modder en Lauren Holmey op donderdagochtend in het ELTK
Oranje Girls
Het Heren-team van Oranje
Oranje Boys
Oranje Boys
Oranje Boys
Oranje Dames
Oranje Dames

7de plaats hoogst haalbare voor Girls

13 juli 2018 Redactie GOLF.NL
De Girls van Oranje kwalificeerden zich voor Flight A, waarin gestreden wordt om plaats 1 tot en met 8, maar hebben ook het tweede duel in de eerste groep verloren.

Na twee keer verlies kunnen de Girls van Oranje alleen nog maar zevende worden op het ELTK. Maar de Heren en Boys maken nog kans op de negende plaats en de Dames op de 11de plaats.

Girls

De Girls-selectie van Nederland werd achtste in de strokeplay-kwalificatie en haalde Flight A. Oranje verloor op donderdag tegen de nummer één, Italië, en ook het tweede duel, tegen Duitsland, werd verloren. De Duitse meisjes waren met 3,5-1,5 sterker. Duitsland won de twee foursomes. Danique Stokmans won haar single, Daniëlle Modder halvede en Lizzy Peeters verloor.

Op zaterdag speelt de selectie het laatste duel. De Oranje Girls spelen dan net als vorig jaar om de zevende en achtste plaats (zie verderop). De tegenstander op zaterdag is Denemarken.

Uitslagen

Mannen

Het herenteam van Oranje kwalificeerde zich woensdag niet voor de eerste flight (beste acht landen) maar zijn na twee zeges nog in de race voor de negende plaats. Op donderdag werd met ruime cijfers gewonnen van Portugal (4,5-0,5) en op vrijdag met ruime cijfers van Tsjechië (4-1). De Nederlandse heren wonnen de foursome en drie van de vier singles (Vince van Veen, Koen Kouwenaar en Dario Antonisse). In het duel op zaterdag om de negende en tiende plaats is Ierland de tegenstander.

Uitslagen

Boys

Ook de Boys haalden Flight A niet maar de Boys hebben twee keer op rij gewonnen en kunnen zaterdag nog negende worden. Op donderdag versloegen de jongens Wales met 4-1 en op vrijdag werd Finland verslagen met 3-2. De foursome tegen de Finnen werd gewonnen, maar pas op de 24ste hole. In de middag wonnen Benjamin Reuter en Jerry Ji hun single.

Uitslagen

Dames

De Dames plaatsten zich niet voor Flight A maar wonnen het eerste duel in de tweede flight. De ladies wonnen donderdag met 3-2 van Schotland maar op vrijdag werd met dezelfde cijfers verloren van België. Nederland won de foursome maar verloor drie van de vier singles. Dewi Weber was de enige die haar single won, Zhen Bontan verloor op de 20ste hole, Pasqualle Coffa verloor op 18 en Romy Meekers verloor met ruime cijfers. Op de slotdag zullen de dames tegen Tsjechië spelen om de elfde en twaalfde plaats.

Uitslagen

Spelvorm

Op de eerste twee dagen van het ELTK (dinsdag en woensdag) is strokeplay gespeeld. Van de scores van de zes teamleden mocht de slechtste score beide dagen worden geschrapt. De beste acht teams na twee dagen strokeplay zijn in de eerste flight van het matchplay-deel gekomen. De nummer 1 na twee dagen strokeplay speelt in de eerste ronde matchplay tegen de nummer 8, nummer 2 tegen nummer 7 etc. Na de kwartfinales volgen halve finales en dan finales.

De teams

Heren 10 – 14 juli, European Men Amateur Team Championship,  Faldo Course Berlijn.
Nederland: Stan Kraai, Vince van Veen, Nordin van Tilburg Dario Antonisse, Koen Kouwenaar en Peter Melching.
Coaches: Hayo Bensdorp en Taco Remkes

Boys 10-14 juli European Boys' Team Championship, Golf Resort Kaskáda, Tsjechië.
Nederland: Kiet van der Weele, Jerry Ji, Jorden Bing Jurriens, Felix van Dijk, Benjamin Reuter en Tim van de Steen.
Coaches: Floris de Vries en Ruud Bos

Dames 10 -14 juli European Ladies' Team Championship, Golf Club Murhof, Oostenrijk.
Nederland: Romy Meekers, Zhen Bontan, Dewi Weber, Pasqualle Coffa, Jennifer Sepers en Mayka Hoogenboom.
Coaches: Niels Kraaij en Dewi Claire Schreefel

Girls 10 -14 juli  European Girls Team Championship, Forsgårdens Golf Club, Zweden. Leaderboard
Nederland: Danielle Modder, Lauren Holmey, Lizzy Peeters, Danique Stokmans, Marloes van den Brink en Daphne van Son.
Coaches: Mette Hageman en Marjet van der Graaff

Preview: De verwachtingen van de bondscoach.

2017

Vorig jaar werden de Dames en Girls van Oranje zevende in het Europees Landen Team Kampioenschap (ELTK). De Boys eindigden als 11de en de Nederlandse Heren promoveerden van de tweede naar de eerste divisie.


Lees meer over

Amateurs