Daniëlle Modder en Lauren Holmey op donderdagochtend in het ELTK
Oranje Girls
Het Heren-team van Oranje
Oranje Boys
Oranje Boys
Oranje Boys
Oranje Dames
Oranje Dames

Girls verliezen eerste match

12 juli 2018 Redactie GOLF.NL
Alleen de Girls van Oranje waren er in geslaagd om zich te plaatsen voor Flight A in het ELTK, maar de meisjes verloren op de eerste dag van Italiƫ.

Girls

De Girls-selectie van Nederland werd achtste in de strokeplay-kwalificatie en haalde Flight A. Oranje moest donderdag tegen de nummer één, Italië, en de Italiaanse Girls wonnen met 4,5-2,5. Lauren Holmey en Daniëlle Modder wonnen één van de twee foursomes. Holmey won ook haar single en Danique Stokmans speelde gelijk. De verliespartij op de eerste matchplay-dag betekent dat de Girls niet meer eerste kunnen worden in het ELTK. Vrijdag staat een duel tegen Duitsland op het programma.

Uitslagen

Mannen

Het herenteam van Oranje kwalificeerde zich woensdag niet voor de eerste flight en dat betekende dat een negende plaats het hoogst haalbare was. Dat kan nog steeds want Oranje won met ruime cijfers van Portugal: 4,5-0,5. De foursome (Peter Melching en Nordin van Tilburg) ging verloren, de singles werden gewonnen. Vince van Veen, Stan Kraai, Koen Kouwenaar en Dario Antonisse speelden de singles. 

Uitslagen

Boys

Ook de Boys haalden Flight A niet maar ook de Boys hebben de eerste partij in Flight B gewonnen. Tegen Wales werd het 4-1 voor Oranje. De foursome werd gewonnen door Wales maar Oranje (Jerry Ji, Tim van der Steen, Benjamin Reuter en Kiet van der Weele) was sterker in de singles. Nederland speelt vrijdag tegen Finland.

Uiitslagen

Dames

De Dames plaatsten zich niet voor Flight A maar wonnen het eerste duel in de tweede flight. De ladies wonnen met 3-2 van Schotland. Nederland verloor de foursom maar won drie singles (Romy Meekers, Pasqualle Coffa en Dewi Weber).

Uitslagen

Spelvorm

Op de eerste twee dagen van het ELTK (dinsdag en woensdag) is strokeplay gespeeld. Van de scores van de zes teamleden mocht de slechtste score beide dagen worden geschrapt. De beste acht teams na twee dagen strokeplay zijn in de eerste flight van het matchplay-deel gekomen. De nummer 1 na twee dagen strokeplay speelt in de eerste ronde matchplay tegen de nummer 8, nummer 2  tegen nummer 7 etc. Na de kwartfinales volgen halve finales en dan finales.

De teams

Heren 10 – 14 juli, European Men Amateur Team Championship,  Faldo Course Berlijn.
Nederland: Stan Kraai, Vince van Veen, Nordin van Tilburg Dario Antonisse, Koen Kouwenaar en Peter Melching.
Coaches: Hayo Bensdorp en Taco Remkes

Boys 10-14 juli European Boys' Team Championship, Golf Resort Kaskáda, Tsjechië.
Nederland: Kiet van der Weele, Jerry Ji, Jorden Bing Jurriens, Felix van Dijk, Benjamin Reuter en Tim van de Steen.
Coaches: Floris de Vries en Ruud Bos

Dames 10 -14 juli European Ladies' Team Championship, Golf Club Murhof, Oostenrijk.
Nederland: Romy Meekers, Zhen Bontan, Dewi Weber, Pasqualle Coffa, Jennifer Sepers en Mayka Hoogenboom.
Coaches: Niels Kraaij en Dewi Claire Schreefel

Girls 10 -14 juli  European Girls Team Championship, Forsgårdens Golf Club, Zweden. Leaderboard
Nederland: Danielle Modder, Lauren Holmey, Lizzy Peeters, Danique Stokmans, Marloes van den Brink en Daphne van Son.
Coaches: Mette Hageman en Marjet van der Graaff

2017

Vorig jaar werden de Dames en Girls van Oranje zevende in het Europees Landen Team Kampioenschap (ELTK). De Boys eindigden als 11de en de Nederlandse Heren promoveerden van de tweede naar de eerste divisie.

Lees meer over

Amateurs