Oranje Girls
Het Heren-team van Oranje
Oranje Boys
Oranje Boys
Oranje Boys
Oranje Dames
Oranje Dames

Alleen Girls in Flight A

11 juli 2018 Redactie GOLF.NL
Alleen de Girls van Oranje zijn er in geslaagd om zich te plaatsen voor Flight A in het ELTK. De Girls kunnen het ELTK dus nog winnen, voor de Heren, Dames en Boys zit er niet meer in dan een negende plaats.

Op de eerste twee dagen van het ELTK (dinsdag en woensdag) is strokeplay gespeeld. Van de scores van de zes teamleden mocht de slechtste score beide dagen worden geschrapt. De beste acht teams na twee dagen strokeplay zijn in de eerste flight van het matchplay-deel gekomen. De nummer 1 na twee dagen strokeplay speelt in de eerste ronde matchplay tegen de nummer 8, nummer 2  tegen nummer 7 etc.

In de matchplay-wedstrijden van Flight A worden 's ochtends twee foursomes gespeeld en in de middag vijf singles. Vier punten zijn er nodig om de team-wedstrijd te winnen.

Mannen

10 – 14 juli, European Men Amateur Team Championship,  Faldo Course Berlijn. Leaderboard
Nederland: Stan Kraai, Vince van Veen, Nordin van Tilburg Dario Antonisse, Koen Kouwenaar en Peter Melching.
Coaches: Hayo Bensdorp en Taco Remkes

Oranje stond er na de eerste dag goed voor: zesde. Maar de score op dag twee was minder goed: 356 slagen op dinsdag en 367 op woensdag voor een totaal van +3. Nederland is daarmee gedeeld elfde geworden en dus is er geen sprake van kwalificatie naar Flight A. Op dag twee varieerden de vijf Nederlandse scores tussen de 73 en 74 en op dag één was dat tussen de 69 en 73.

Boys

10-14 juli European Boys' Team Championship, Golf Resort Kaskáda, Tsjechië. Leaderboard
Nederland: Kiet van der Weele, Jerry Ji, Jorden Bing Jurriens, Felix van Dijk, Benjamin Reuter en Tim van de Steen.
Coaches: Floris de Vries en Ruud Bos

De jongens van Oranje stonden na de eerste dag gedeeld 14de van de 16 landen maar ze zullen met +8 na twee dagen in Flight B moeten spelen. De Boys werden 12de. Op dag één was het totaal (de vijf beste scores) 377 slagen, op dag twee was het 368 slagen. Jerry Ji ging beide dagen rond in 69 slagen en werd gedeeld tweede in het individuele klassement. Benjamin Reuter had woensdag een goede score: 71.

Dames

10 -14 juli European Ladies' Team Championship, Golf Club Murhof, Oostenrijk. Leaderboard
Nederland: Romy Meekers, Zhen Bontan, Dewi Weber, Pasqualle Coffa, Jennifer Sepers en Mayka Hoogenboom.
Coaches: Niels Kraaij en Dewi Claire Schreefel

De Nederlandse Dames waren na de eerste dag 15de van de 19 landen en eindigden op de 14de plaats. Geen eerste flight dus. Nederland speelt donderdag tegen Schotland in Flight B.
Het totaal van Oranje na twee ronden was +10 (366 slagen en 364 slagen). Op de eerste dag leverden Dewi Weber en Zhen Bontan de beste Nederlandse score in: 70. Op dag twee maakte Weber 69 en ze eindigde als gedeeld tiende in het individuele klassement. Romy Meekers had woensdag met 71 slagen de een na beste Nederlandse score. Jennifer Sepers maakte 72.

Girls

10 -14 juli  European Girls Team Championship, Forsgårdens Golf Club, Zweden. Leaderboard
Nederland: Danielle Modder, Lauren Holmey, Lizzy Peeters, Danique Stokmans, Marloes van den Brink en Daphne van Son.
Coaches: Mette Hageman en Marjet van der Graaff

De Nederlandse Girls stonden na dag één op de zesde plaats en eindigden in de strokeplay-kwalificatie op de achtste plaats. De meisjes van Oranje hebben zich dus geplaatst voor de eerste flight. Ze moeten donderdag tegen Italië, de winnaar in de strokeplay-wedstrijd.

2017

Vorig jaar werden de Dames en Girls van Oranje zevende in het Europees Landen Team Kampioenschap (ELTK). De Boys eindigden als 11de en de Nederlandse Heren promoveerden van de tweede naar de eerste divisie.


Lees meer over

Amateurs